Gå til sidens hovedinnhold

Gunhild til VG: – Føler meg bedre

Artikkelen er over 2 år gammel

I dag åpner den femte EAT-konferansen i regi av Gunhild Stordalen fra Kongsberg. I et intervju med VG sier hun at hun føler seg bedre av sykdommen hun har hatt de siste årene.

Stordalen forteller at et plantebasert kosthold, meditasjon og yoga har bidratt til at hun føler seg bedre og full av energi. Men at det er EATs resultater som gjør at hun kommer seg opp hver morgen.

Stordalen fra Kongsberg, er organisasjonens grunnlegger og arbeidende styreleder. I 2014 fikk Stordalen diagnosen systemisk sklerodermi, som er en bindevevssykdom.


Tok en utfordirng

Det startet som en utfordring hvor hun og administrerende direktør i EAT, Alessandro Demaio, skulle forsøke å leve kun på plantebasert kost i én måned.

Etter å ha levd på plantebasert kost i en måned, merket hun resultater.

– Jeg har lite sans for fanatiske løsninger, og vi kan ikke forvente at folk skal endre kosthold før sunne og bærekraftige alternativer ikke bare er blitt tilgjengelige, lettvinte og rimelige – men også smaker fantastisk. Mat handler om så mye mer en helse og miljø! Men, personlig følte jeg meg bedre – og opplevde at folk kommenterte at jeg hadde mer energi, da tenkte jeg at jeg ikke så noen grunn til å gå tilbake, sier hun til VG.

Fakta om EAT:

EATs agenda er å få politikere, næringsliv, akademia og sivilsamfunn til å samarbeide for et mer bærekraft globalt matsystem, for å gi verdens stadig voksende befolkning et sunt og balansert kosthold.

Får svar til høsten

I 2014 fikk Stordalen diagnosen systemisk sklerodermi, som er en bindevevssykdom. Den rammer hud og organer, som hjerte, lunge, nyre og tarm. Hun har vært åpen om at hun har gjennomgått to tøffe stamcelletransplantasjoner

I tillegg har hun vært gjennom flere runder med cellegift og stråling i etterkant.

VG skriver at Stordalen vil få svar til høsten om den siste behandlingen har hatt effekt.


Les også: Denne kjolen er laget av appelsinskall!

Sanitetskvinner: - Du er god nok som du er

Avslørte at hun egentlig ikke bryr seg så mye om mat

Gunhild på scenen med familien på første rad


Kommentarer til denne saken