Gå til sidens hovedinnhold

Ingen flere streikende

Artikkelen er over 5 år gammel

Fagorganisasjonen Akademikerne trapper opp streiken, men ikke i Kongsberg.

Ved Kongsberg sykehus er en lege ved poliklinikken tatt ut i streik. Ellen Ekre Engh i Akademikerne forteller at enn så lenge er det ikke planer om å ta ut flere medlemmer ansatt ved Kongsberg sykehus.

Vestre Viken

Streiken blant sykehusansatte trappes opp. Fredag ble ytterligere 15 leger ved sykehusene i Vestre Viken helseforetak tatt ut i streik.

Ved Drammen sykehus er en lege tatt ut, ved Ringerike sykehus fire leger og ved Bærum sykehus ble ytterligere ti leger tatt ut i streik. Totalt er 39 ansatte i Vestre Viken nå i streik. I hele landet er 500 sykehusansatte omfattet av streiken.

Derfor streiker de

Konflikten står mellom Akademikerne og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter. I korte trekk handler det om overtidsbestemmelsene.

Leger har allerede en dispensasjon fra arbeidsmiljøloven til å jobbe 60 timers uke, men arbeidstiden skal være forhandlet fram mellom Akademikerne og Spekter. Sistnevnte ønsker å fjerne denne forhandlingsordningen og isteden forhandle med hver enkelt.

Dette er ikke legene særlig interessert i og de mener en slik ordning vil føre til et uheldig press på legene, og at det i siste instans kan gå på pasientsikkerheten løs.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.