Gå til sidens hovedinnhold

En fantastisk mulighet for Kongsberg i dag!

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er en fjær i hatten til både festivalen og Kongsberg, når Høyre stiller med et trekløver det er sjeldent å oppleve på samme sted, skriver ansvarlig redaktør Jørn Steinmoen i denne lederen.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Festival er ikke bare sterke konsertopplevelser, men også en ypperlig anledning til å snakke politikk. De uformelle samtalene mellom lokale og sentrale politikere kan være gull verdt, og under årets utgave av jazzfestivalen åpner det seg en fantastisk mulighet til å snakke om Kongsberg og Numedals behov.

Både statsminister Erna Solberg, kulturminister Linda Hofstad Helleland og næringsminister Monica Mæland vil besøke Kongsberg og delta på flere arrangementer. Det er en fjær i hatten til både festivalen og Kongsberg, når Høyre stiller med et trekløver det er sjeldent å oppleve på samme sted.

Vi er glad for at Kongsberg Høyre har fått til et møte med statsministeren, og at de blant annet vil diskutere oppsigelsene hos FMC med Erna Solberg. Kongsbergs industri har virkelig fått merke turbulensen i oljebransjen de siste to årene. Det er avgjørende at landets viktigste politiker har inngående kjennskap til den omstillingen Kongsberg må gjennom nå. Foreløpig har vi sett for lite av Statens hjelpende hånd, for selv om arbeidsledigheten øker i vårt område er det en betydelig fare for at viktig kompetanse forsvinner. Det kan bety en forvitring av Kongsbergs unike industrimiljø, som kan koste det norske samfunnet dyrt. Vi snakker tross alt om en industri som omsetter for ca. 50 milliarder kroner i året. Da må landets folkevalgte stille opp med de virkemidlene næringslivet trenger.

LES OGSÅ: Tar opp FMC-oppsigelsene med Erna

 

Vi har tidligere kritisert Kongsbergs politikere for å gå alt forsiktig i maktens korridorer. Nå må de benytte muligheten til å snakke om Kongsbergs utfordringer!

 

Kommentarer til denne saken