Fagskolen får hypermoderne robot-laboratorium

OPPMERKSOMHET: Det satses på fagskolen i Kongsberg. Tilbudet og samhandling med industrien, gjør at skolens driftsmodell vekker oppmerksomhet. Utdanningsstatsråd Torbjørn Røe Isaksen besøkte skolen i sommer.

OPPMERKSOMHET: Det satses på fagskolen i Kongsberg. Tilbudet og samhandling med industrien, gjør at skolens driftsmodell vekker oppmerksomhet. Utdanningsstatsråd Torbjørn Røe Isaksen besøkte skolen i sommer. Foto:

De er ikke snauere enn at de kaller det Europas mest avanserte robot-laboraturium. Fagskolen Tinius Olsen åpner nytt verksted på Krona tirsdag.

DEL

Det er lagt opp til en omfattende markering når Fagskolen Tinius Olsens nye industrilab åpnes tirsdag 7. mai.

Fagskolen er et tilbud til studenter med fagbrev, eller fem års relevant praksis. I Kongsberg har Tinius Olsen fagskole fått et betydelig løft, både for sitt samarbeid med relevante industripartnere og ikke minst fordi det satses for fremtiden.

Populær utdanning

Ikke minst får skolen gode skussmål av studentene. Under 50-års jubileet nylig var studenter Lp snakket med, proppfulle av godord om studiestedet på Krona.

Fagskolen utdanner ingeniører med bakgrunn fra yrket de videreutdanner seg i. Det gjør fagskoleingeniørene attraktive på jobbmarkedet.

Les også: Fagskolen er en ungdommelig 50-åring

Avanserte saker

Når fagskolen inviterer til åpnoing og demonstrasjon av den nye industrilaben innenfor digitalisering og det som kalles  Industri 4.0, er det ventet innrykk fra mange hold.

De kaller det «Europas mest avanserte industrilab», det som straks åpner på Krona i Kongsberg.

Les også: Næringsministeren løftet bil på Fagskolen

Roboter

På den nye laben skal roboter jobbe i samhandling med mennesker, og her skal studentene lære hvordan fremtidens produksjon vil foregå.

Gjestene denne dagen vil med egne øyne få se hva digitalisert produksjon virkelig innebærer. Det er fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) som skal foreta selve åpningen, ettersom fagskolen er en del av den fylkeskommunale utdanningen.

Les også:

Artikkeltags