Isfjellet på plass i Kjennerudvannet

Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir ekstra moro å bade i Kjennerudvannet i sommer. Nå er kommunens nye isfjell på plass, og det er hele 4,2 meter høyt!

DEL

Trampolinen kjenner vi fra i fjor. Flytebrygga like så. Men det nye, hvite «isfjellet» som ble lagt på plass torsdag, er nytt av året.

– Dette her blir nok populært. Her blir det kø for å komme opp, sier Bjørnar Herstad i Kongsberg kommune.

Sammen med kolleger fra kommunens parkvesen og mannskap fra brann- og redning, monterte han de oppblåsbare attraksjonene som nå flyter på Kjennerudvannet.

– Trampolinen har jo vært populær, og dette nye «isfjellet» vil bli nok en attraksjon. Og alle, både store og små, kan bruke det. Så vi håper det får stå i fred slik at alle kan bruke det hele sesongen, fortsetter Herstad.

Aggregat

Et aggregat pustet og peste for å få luft inn i både trampolinen og isfjellet torsdag. Siden det sistnevnte er 4,2 meter høyt, og en grunnflate på 6 ganger 4,6 meter, tok det en halvtimes tid før det var nok luft til å sjøsette det.

– Isfjellet kommer med håndpumpe, også. Jeg tuller ikke. Men vi har mer tro på aggregat og maskinpumpe, flirer Jarle Johansen, mens han passer på at alle elementene i isfjellet blir fylt med luft.

Jannis Kontogonis fra parkvesenet tok på seg oppgaven med å tørrtrene. Han klarert lett opp det 4,2 meter høye isfjellet.

– Dette blir moro. Mye tryggere enn å hoppe fra hyllene, sier Kontogonis tilfreds.

Saken fortsetter under bildet.

Jannis Kontogonis fra parkvesenet tok på seg oppgaven med å tørrtrene.

Jannis Kontogonis fra parkvesenet tok på seg oppgaven med å tørrtrene. Foto:

Dårlig sikt under vann

Med på laget var også Kongsberg brann- og redningstjeneste. Mens kollegene i parkvesenet holdt seg tørrskodde på land, var Morten Sivertzen kledd i dykkerutstyr og festet badeaktivitetene til bunnen. Det var ikke mye han så.

– Det er så mye mudder i bunnen at det virvler opp. Kjettingen har jo ligget der siden i fjor sommer, så mudderet ga dårlig sikt der nede, innrømmer Sivertzen.

Men feste fikk både trampoline, flytebrygge og isfjell. Samarbeid mellom brannmenn og parkvesen gikk som på skinner.

Nå ligger de der og dupper i vannflaten, de nye attraksjonene i Kjennerudvannet. Og skulle Titanic komme borti isfjellet, så vil det ikke skje så mye skade.

Saken fortsetter under bildet.

Morten Sivertzen fra Kongsberg brann- og redningstjeneste festet badeattraksjonene til bunnen.

Morten Sivertzen fra Kongsberg brann- og redningstjeneste festet badeattraksjonene til bunnen. Foto:

Saggrendadammen fylt

Mandag ble for øvrig Saggrendadammen fylt i løpet av tre timer. Øivind Tonby, oppsynsmann i park og idrett, sier de startet arbeidet i 16-tiden, og dammen ble ferdig fylt i 19-tiden.

– Nå fremstår Saggrendadammen som ny og fin, med oppgraderte toaletter. Nå er det bare å ta dammen i bruk, sier Tonby.

Men så var det badeværet da. Lørdag er det meldt om 12 grader og regn. Kanskje ikke det beste badeværet, men så har i jo et isfjell vi kan bruke i Kjennerudvannet.

Nå er det vann i Saggrendadammen.

Nå er det vann i Saggrendadammen. Foto:

Artikkeltags