Vel blåst for Kongsberg byorkester

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongsberg byorkester var fornøyde med sin innstats i NM i janitsjar etter sin deltakelse, men lørdag kveld viste det seg at de måtte se seg slått av konkurrentene sine i 3. divisjon.

DEL

Kongsberg byorkester hadde sin NM-konsert for en fullsatt sal på Royal Garden hotell, og deltakerne hadde en god følelse.

– Vi er fornøyd med innsatsen. Vi fikk vist fram forskjellige musikkarakterer i programmet vi hadde valgt, sier Gerd Stavem i byorkesteret.

Hard konkurranse

Konkurransen er hard i 3. divisjon, og korpset rykket opp to divisjoner i NM for to år siden. I fjor debuterte byorkesteret med en 12. plass i 3. divisjon.

Lørdag kveld kom resultatet for 2019, og det endte på en 15. plass denne gang. I følge resultatlisten fikk korpset 84,5 poeng, med ett poeng trekk for overtid. Alle deltakende korps har 15 minutter til rådighet i konkurransen.

Hektisk helg

Fredagen ble en maratondag med busstur fra Kongsberg til Trondheim, samt øvelse. Lørdagen ble startet med en øvelse, samt selve deltakelsen.

Norgesmesterskapet for janitsjarkorps arrangeres siste helga før påskeferien hvert år i Olavshallen i Trondheim. Mesterskapet er åpent for alle amatørkorps med janitsjarbesetning som er medlem i Norges Musikkorps Forbund (NMF).

Konkurransen er delt inn i divisjoner etter nivå, og man plasseres inn i en divisjon ut fra tidligere resultater.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags