Helikopter-oppdrag for tre milliarder kr

HELIKOPTER: Kongsberg Gruppen er sikret arbeid kommende 30 år gjennom en omfattende avtale om vedlikehold av helikoptre. Foto: KOG

HELIKOPTER: Kongsberg Gruppen er sikret arbeid kommende 30 år gjennom en omfattende avtale om vedlikehold av helikoptre. Foto: KOG

Av

Kongsberg Gruppen er sikret arbeid kommende 30 år gjennom en omfattende avtale om vedlikehold av helikoptre.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Kontrakten er verdt 300 millioner euro eller nesten tre milliarder kroner og kommer som en følge av at Norge har valgt helikoptrene NH-90 og AW101. Det var i 2013 norske myndigheter valgte AW101-helikoptre til redningstjenesten. NH-90 til forsvaret ble valgt tidligere.

Flere enn 100 helikoptre som brukes av Norge, Sverige, Finland, Danmark og Canada skal vedlikeholdes. På Arsenalet og i teknologiparken har det allerede vært tilsyn med og reparasjon av roterende deler, såkalte dynamiske komponenter, til helikoptre i flere år. Nå blir det en vesentlig utvidelse av denne virksomheten.

Kontrakten med Leonardo Helicopters - tidligere AgustaWestland - åpner for utvikling av avansert testutstyr på Arsenalet.

Konserndirektør Terje Bråthen i Kongsberg Defence Systems leder virksomheten på Arsenalet. Han er svært glad for avklaringen som nå kommer etter langvarige forhandlinger. Han og medarbeiderne forbereder nå utvidelsen av virksomheten.

Artikkeltags