Helikopter-oppdrag for tre milliarder kr

Av

Kongsberg Gruppen er sikret arbeid kommende 30 år gjennom en omfattende avtale om vedlikehold av helikoptre.

HELIKOPTER: Kongsberg Gruppen er sikret arbeid kommende 30 år gjennom en omfattende avtale om vedlikehold av helikoptre. Foto: KOG

HELIKOPTER: Kongsberg Gruppen er sikret arbeid kommende 30 år gjennom en omfattende avtale om vedlikehold av helikoptre. Foto: KOG

DEL

Få full digital tilgang i 1 måned for 99 kroner

Kontrakten er verdt 300 millioner euro eller nesten tre milliarder kroner og kommer som en følge av at Norge har valgt helikoptrene NH-90 og AW101. Det var i 2013 norske myndigheter valgte AW101-helikoptre til redningstjenesten. NH-90 til forsvaret ble valgt tidligere.

Flere enn 100 helikoptre som brukes av Norge, Sverige, Finland, Danmark og Canada skal vedlikeholdes. På Arsenalet og i teknologiparken har det allerede vært tilsyn med og reparasjon av roterende deler, såkalte dynamiske komponenter, til helikoptre i flere år. Nå blir det en vesentlig utvidelse av denne virksomheten.

Kontrakten med Leonardo Helicopters - tidligere AgustaWestland - åpner for utvikling av avansert testutstyr på Arsenalet.

Konserndirektør Terje Bråthen i Kongsberg Defence Systems leder virksomheten på Arsenalet. Han er svært glad for avklaringen som nå kommer etter langvarige forhandlinger. Han og medarbeiderne forbereder nå utvidelsen av virksomheten.

Artikkeltags