Kongebesøk i Kongsberg Gruppen

KONGEN KOMMER: 
Kong Harald kommer til Kongsberg på tirsdag.

KONGEN KOMMER: Kong Harald kommer til Kongsberg på tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hans Majestet Kongen besøker Kongsberg Gruppen 12. februar 2019 klokken 11.15. Kongen vil få en orientering og et innblikk i Kongsberg Gruppens ulike teknologiområder og fremtidens muligheter.

DEL

Det opplyser Kongsberg Gruppen i en pressemelding, fredag formiddag.

I pressemeldingen står det at programmet vil bestå av to deler.

Første del, med start klokka 11.15, avholdes på Carpus i Kongsberg Teknologipark.

I andre del av programmet skal kongen besøke den gamle direktørboligen på Kapteinhaugen. Den starter klokka 13.00. På Kapteinhaugen vil Kongen også møte representanter fra andre selskaper i industriklyngen på Kongsberg. Det skal skje under en lukket lunsj.

Vi rapporterer direkte fra kongebesøket - følg dekningen her!

LES OGSÅ: Slik blir kongebesøket

Får orientering om bedriftene

I pressemeldingen står det at Kongsberg Gruppen er over 200 år og har utviklet seg til en høyteknologisk virksomhet med over 80 prosent omsetning utenfor landets grenser.

Kongsberg Gruppen kan vise til unike teknologiske løsninger for kritiske og strategiske operasjoner innen sjøfart, forsvar og romvirksomhet.

Kongen vil blant annet få orientering om Yara Birkeland-prosjektet, autonome undervannsfarkoster og betydningen av avansert forsvarsteknologi. Han vil også treffe Norges første fagarbeider innen kompositt.

Kongen har vært i Kongsberg og omegn flere ganger tidligere. I 1995 var han på inspeksjon i Heistadmoen militærleir. I 2001 var han med på feiring av Hedenstad kirkes 800-årsjubileum, og i 2006 var han til stede på NM på ski på Heistadmoen.

Les også: Vil klemme kongen igjen

Ingen kongelig julaften i Uvdal

Ja, jeg sølte - på kongens bord 

Artikkeltags