Det var mellom 200 og 300 tilskuere som møtte opp da trekningen av årets kanonlotteri fant sted. Men ingen av dem vant bil.  Det viste seg nemlig at ingen av bilvinnerne i Kanonlotteriet var til stede da de vant, men tre av dem kom ganske kjapt etter å mottatt det glade budskap.

– Jeg bor i Svartås, så det tok ikke lenger enn fem til ti minutter før vi var der nede for å se på bilen, innrømmer Siw Anita.

Hun møtte opp sammen med sin forlovede Petter Gulbrandsen, for den knallrøde Mazda 3 som de vant blir en tidlig bryllupsgave.

– Ikke bare må vi ha en ny bil, men vi skal gifte oss i august. Så dette passet ypperlig, stråler Siw Anita, som sier det ikke har gått helt opp for henne ennå at hun har vunnet bil.

– Da de ringte visste jeg ikke helt hva jeg skulle tenke. Og det går vel ikke opp for meg at vi har vunnet før vi faktisk får bilen. Det kan se ut som om vi overtar den på tirsdag, sier Siw Anita.

LES OGSÅ: Har loddet ut 450 biler

Her er bilvinnerne:

1. Mazda CX-5: Bent Erik Embergsrud.

2. Mazda MX-5: Svanhild Løvaas.

3. Mazda CX-3: Kevin Tveito Berg.

4. Mazda 3: Siw Anita Rønningen.

5. Mazda 2: Arvid Lauvlid.

Her er gavekortvinnerne:

1. Kjetil Straume.

2. Dag Kolberg.

3. Roy Opland.

4. Wenche Låg Breivik.

5. Michael Iversen.

6. Trond Arne Kåsa.

7. Raymond Weum.

8. Lars Jacobsen.

9. Tove og Yngvar Roaas.

10. Hans Fredriksen

Merker nedgangstider

Det var god stemning under arrangementet, selv om det var litt kaldt i været. Det var tross alt rundt 8 grader nærmere midnatt.

Dette er kanonlotteriet:

  • Kanonlotteriet ble startet i 1966 av KV-musikken, Bedriftsidrettslaget og Bilklubben som alle var fritidsforeninger innenfor Kongsberg Våpenfabrikk. 
  • Formålet var å skaffe midler til drift av foreningene.
  • Det hele startet med ti biler og en loddpris på 100 kroner. Etter hvert kom det inn reiser som ekstragevinster. Det selges 5.000 billetter.  
  • Trekningsarrangementet ble fra 1966 og til langt opp på 80-tallet, holdt på Kvarten.  Den gang trakk arrangementet 6.000-7.000 mennesker, med stjerneartister og kjente, norske danseband som trekkplaster.    
  • Lørdag kveld ble trekningen foretatt på uteområdet til Christians Kjeller.

Etter endt kanonlotteri 2016, så sier arrangøren at de er godt fornøyde med jubileumslotteriet. Det er 50 år siden første gang det ble arrangert. Nå skal samarbeidspartnerne sette seg ned og evaluere om det blir lotteri neste år også. Dette gjør de alltid.

– Vi har alltid en evaluering om det et gjennomførbart nok et år. Det er mye arbeid bak prosjektet, sier Nils Bergheim.

Selv om de fikk solgt alle 5.000 billettene, så merket arrangørene at det er nedgang i næringslivet på Kongsberg. De solgte dårligere med lønnstrekksalg og nettsalg, mens det gikk bedre gjennom foreningssalg og i gata.

– Vi merker at vårt lotteri har et godt rykte. Det er ingen hemmelighet at vi med 5.000 solgte lodd har fått inn rundt 2 millioner, og at vi har en premiepott på 1,6 millioner kroner. Det betyr at gevinstene utgjør 80 prosent av planlagt omsetning, mens lotteriloven krever minst 25 prosent av planlagt omsetning. Så vi er godt innenfor, sier Odd Bjørkgård.