Kvinnen skal ha blitt overfalt av flere unge menn i Glitre-området sentralt i Kongsberg. Hun var på vei hjem fra byen ved 04-tiden natt til torsdag da ugjerningen skjedde.

Opplysninger

Politiet etterforsker saken for fullt og har arrestert fem personer.

– I forbindelse med etterforskningen er vi interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha opplysninger om saken, sier krimsjef i kongsbergpolitiet, Morten Ole Pedersen.

LES OGSÅ: Skal ha blitt voldtatt - fem pågrepet

Det er jazzfestival i byen og i forbindelse med dette er uvanlig mange mennesker ute til sent på natt, til Kongsberg å være. Sjansen for at noen kan ha sett noe og dermed ha opplysninger, er dermed større enn på en vanlig hverdag.

– Dersom noen har sett noe og har opplysninger som kan bidra til etterforskningen er vi interessert i å komme i kontakt med dem. Det gjelder aktivitet i tiden like før klokken 04.00 i området mellom Fosseparken og Glitre-området, sier Pedersen.

Fengslingsmøter

Fredag blir det fengslingsmøter. Hvor mange av de siktede som blir framstilt, blir trolig ikke avgjort før fredag, opplyser Pedersen til NTB.

– Det vil nok bli noen, men akkurat hvor mange kan jeg ikke si, forteller han.

Både kvinnen og de fem mennene er i begynnelsen av 20-årene. Alle mennene har lovlig opphold i Norge, men politiet ønsker ikke å opplyse om opprinnelsen deres. Mennene og kvinnen skal ikke ha hatt kjennskap til hverandre i forkant av hendelsen, ifølge krimsjefen.

LES OGSÅ KRONIKKEN: « La politiet gjøre jobben»