Kongsbergmann arrestert for hatkriminalitet

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann hjemmehørende i Kongsberg er arrestert etter å ha plaget nabo med utenlandsk opphav.

DEL

Politiet fikk melding om lag klokken 20.30 mandag kveld. Operasjonsleder i Sør-Øst Politidistrikt Per Arne Amundsen, forteller at beboere på den aktuelle adressen har blitt skremt av mannens oppførsel.

– Vi har blant annet siktet mannen for hatkriminalitet i form av hatefulle ytringer, og for å ha forulempet offentlig tjenestemann, sier Amundsen.

Politiet vil etterforske saken videre og har ennå ikke kartlagt motivene til mannen.

Les også: Taxisjåfør ble oppsøkt hjemme av rasende kunder: – En helt grusom opplevelse

Nabo

Opptrinnet fant sted på en adresse sentralt på Vestsiden i Kongsberg sentrum, og mannen som nå sitter i arrest, skal bo i samme nabolag som fornærmede i saken.

– Mannen holdt på en god stund før politiet kom til stedet. Vi hørte ham banke i døra og rope i bakgrunnen, forteller Amundsen som sitter på operasjonssentralen.

Etter hva Amundsen har oversikt over skal ikke mannen ha skadet noen fysisk. Men han har ropt hatord, slått i døra og blant annet gitt uttrykk for at han ikke ville ha «sånne som dere» som nabo.

Det skal ha vært to personer på den aktuelle adressen. Det var disse som meldte fra om de som foregikk.

Kjørt i arresten

– Mannen bor i Kongsberg, og er tidlig i 30-årene. Under arrestasjonen skal han ha forulempet politimannskapene, noe som også er en del av siktelsen. Mannen ble kjørt til arresten i Drammen.

Vedkommende skal ha vært beruset og han vil få muligheten til å tørke opp før politiet i Kongsberg konfronterer mannen med gjerningene tirsdag.

Les også: Lagde støy på legekontor

Artikkeltags