Gå til sidens hovedinnhold

Lettet på rompa med øl og ompa

20. oktober 2019, kl. 16:27

Kombinasjonen øl, ompaorkester og ikke minst Schweinshaxe mit Sauerkraut, fikk ellers trauste, godt voksne Kongsberg-folk til å lette på rompa i Smeltehytta. Oktoberfest er et fenomen med utspring Tyrol. Kombinasjonen svinekjøtt og øl i store krus, utgjør halvparten av moroa. Resten besørges av musikk og allsang. Dessuten mer eller mindre synkron og organisert dans. Noe av den til og med på bordene. Arrangørene så den komme og hadde for anledning sørget for solid innredning. Stemningen ble besørget av Kongsbergs fremste ompaband - Die Originalen Underberger Musikanten. De er et 12-manns orkester som er et underbruk av KV-musikken. Omkring 100 mennesker hadde latt seg lokke til årets Oktoberfest. Den er et samarbeid mellom Kongsbergakevittens venner, musikantene og Roys Selskapsmat.