Gå til sidens hovedinnhold

Gjentar suksessen fra i fjor

Artikkelen er over 5 år gammel

Snikrekrutteringen fra i fjor ble en så stor suksess at KV-musikken nok en gang frir til avdankede musikanter.

For dem som har spilt i korps tidligere, og som får musikalske korpsabstinenser når de ser barnetoget på 17. mai har nå muligheten til å være med på moroa.

– Alle som spiller eller har spilt i korps vet at 17. mai er fryktelig morsomt. Nå gjør vi som i fjor, og tar imot tidligere musikanter med åpne armer, sier Bente Kongsgård i Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps.

Hun viser til stuntet korpset gjorde i 2015. Da ønsket KV-musikken musikere med bakgrunn fra korps hjertelig velkommen tilbake i rekkene under 17. mai-feiringen.

I fjor ble de 58, og i år håper de at korpset blir enda større.

LES OGSÅ: Nå setter de opp ekstraforestilling

Nok instrumenter og uniformer

– Vi har både instrumenter og uniformer, så ta gjerne kontakt med oss. Har du spilt – eller spiller – et instrument, har marsjert tidligere og kan delta på våre marsjøvelser, så vil vi gjerne ha deg med, fortsetter Kongsgård.

Lps journalist har tidligere spilt i korps i 12 år, og har egen trompet som har støvet ned siden 1999. Da er det vel ikke håp? Bente Kongsgård ler, og sier at det i teorien er mulig.

– Men husk at du kanskje kommer til å bli dødssliten etter en dag med spilling og marsjering. Men du ville helt sikkert fått det morsomt på nasjonaldagen, ler hun.

Kongsgård hadde selv et 15 år langt opphold før hun begynte å spille klarinett igjen.

Målet er å være 60 musikanter på korpsets mange oppdrag i mai. Om det kommer flere, gjør ikke det noe.

LES OGSÅ: Per Ole danset mot vår med Bettan 

Stas med 15 ekstra

– Normalt er vi mellom 40 og 45 musikanter når vi er ute og marsjerer, og med 10–15 ekstra musikere så blir det jo bare enda morsommere. Som sagt er jo dette stuntet en litt kamuflert form for rekruttering. Det kan jo hende noen blir med oss videre, sier Bente Kongsgård.

Vil du være med så blir det 17. mai-øvelser før pausen 19. og 26. april. Videre skal hele øvingene 3. og 10. mai dreie seg om marsjering og feiende flotte marsjer.

Øvelsene finner sted i næringsparken hver tirsdag kveld. Interesserte kan kontakte Bente Kongsgård eller Helge Knutsen i forkant.

Trommerekka i KV-musikken har et eget morgenrituale hver 17. mai. VIDEO: TONHILD S. STRAND

LES OGSÅ: Eirinn ble headhuntet til solosang 

Med klokkeklar røst skal Eirinn Helene Rugås Flatland (11) stå foran to saler og synge Cosettes melodi «Castle on a cloud» fra Les Misérables.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.