Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir kvinnedagen

Markeringer i Kongsberg

Artikkelen er over 5 år gammel

Konsert på EnergiMølla, foredrag og liberisk aften på Lågdalsmuseet står på programmet i Kongsberg på kvinnedagen.

På EnergiMølla er det Viseklubben Christian som inviterer til konsert med Tove Bøygard. Hun er tidligere nominert til spellemannsprisen for country sammen med søsteren Anita i duoen Bøygard.

Hun platedebuterte som soloartist i 2010 og hennes samfunnsengasjement kommer klart til uttrykk i låtene hennes. Som tidligere blitzer og gatearbeider har hun mange miljøer å hente historier fra.

– Jeg har en drivkraft i både jobben på gata og musikken min. Siden jeg var liten har jeg hatt en veldig sterk rettferdighetssans og et stort hjerte for dem som faller utenfor. Denne har fulgt meg i alt jeg har gjort, fra parlamentarisk politisk arbeid til Blitz-sympati og arbeid for de mest utslåtte på gata i Oslo, sa hun til Laagendalsposten i et tidligere intervju.

Inviterer til helaften

Lågdalsmuseet inviterer til en litt annerledes markering av kvinnedagen med å invitere til liberisk aften, i regi av Liberisk-norsk vennskapsforening i Kongsberg.

Arrangøren frister med blant annet kulturinnslag og servering av liberisk mat. Det vil også bli fortalt om Liberias natur, kultur og ikke minst kvinnens stilling i det liberiske samfunnet.

Liberia er det første afrikanske landet med en kvinnelig president, Ellen Johnson-Sirleaf, og det har bedret situasjonen for kvinnene i landet.

Foredrag om uenighet

Tidligere på dagen, får museet besøk av Knut Olav Åmås, direktør i Stiftelsen Fritt Ord og ekstern kommentator i Aftenposten. Han kommer til Kongsberg for å holde foredraget «Verdien av uenighet – og tjue norske tabuer».

– Jeg vil snakke om verdien av uenighet og kritikk i liv og samfunn, og sette det inn i en større ytringsfrihets-sammenheng. Og så vil jeg diskutere en del temaer som jeg mener er tabuiserte å snakke om og diskutere i Norge i dag, sier Åmås selv om foredraget.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.