Er det egentlig så nøye? Et skilt er et skilt.

Artikkelen er over 2 år gammel

Det kan jo virke som politikerne i Kongsberg henger seg opp i detaljer når vi leser om skilt-debatten fra UMU (Utvalg for miljø og utvikling) mandag.

DEL

KommentarDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kongsberglista, med Anders Næss i spissen, vil gjerne at skiltene med «Velkommen til teknologibyen Kongsberg» rives ned. Hva som skal komme opp istedenfor er ikke så viktig, så lenge skiltene fjernes. Erstatningen får debatteres senere. Andre mente et alternativ måtte være på plass før det eventuelt ble fjernet, og slik gikk debatten.

Men er det egentlig så nøye? Et skilt er et skilt.

Men så er det en gang sånn at det handler om hvordan Kongsberg markedsføres, skiltet er førsteinntrykket vi gir til besøkende og sier noe om byens identitet. Det handler også om hvordan vi har lyst til å være og hvordan vi vil fremstå. Når nye E134 står ferdig høsten 2019, er det enda viktigere at Kongsberg viser seg fra sin beste side da trafikantene suser forbi. Kanskje vi til og med får dem til å stoppe kun med hjelp av vårt velkomstskilt?

Da skiltet kom opp i 2013 var dette en del av profileringen under teknologiby-prosjektet, som ble startet i 2010.  Før og etter skiltene var reist, raste debatten. Kongsberg var skrevet med liten k og daværende ordfører Vidar Lande mente også i ettertid at skiltene ikke hadde fått fram budskapet godt nok. For fem år siden fortalte Lande følgende til Laagendalsposten at «den lyseblå teksten på lys bunn kan være noe vanskelig å lese for dem som kommer kjørende». Debatten var og er detaljert.

I høst tiltrer Håvard Fossbakken som kommunenes nyansatte strategi- og omdømmesjef. Hvordan Kongsberg skal fremstå til resten av verden er en av hans viktigste oppgaver. Det eneste jeg tror vi kan garantere, er at det blir debatt. Heldigvis. Store spørsmål som omhandler Kongsbergs profil og hvordan dette markedsføres, henger tett sammen med hvordan velkomstskiltene til byen vår ser ut. Å få til et skilt som alle er fornøyde med, er en umulig oppgave. Kongsberg er noe annet for deg, enn hva det er for meg. Min personlige mening er at dagens velkomstskilt fremstår upersonlig. For meg fremstår det som vi selger en arbeidsplass, mer enn et sted man bor, lever og gror. Det kunne like gjerne stått «Velkommen til næringsparken». For meg er Kongsberg så mye mer.

LES OGSÅ: Vil si adjø til velkommenskiltene 

LES OGSÅ: Med kunnskap skal byen bygges 

LES OGSÅ: Evju sikter på ordførerstolen 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.