Stine, August og Sondre setter pris på applaus

Artikkelen er over 3 år gammel

For tiende gang arrangerte Kongsberg kulturskole sitt tradisjonsrike sommerarrangement. For noen var det førsta gang, for andre var det siste.

DEL

– Det var veldig gøy og spennende, strålte Stine Findt Asperheim (9), som for første gang var med på mønstringen Sommerkult.

Over 400 elever ved Kongsberg kulturskole var med på arrangementet torsdag, og dette var den store sommeravslutningen.

For Stine var dette første gang, og hun liker seg godt sammen med trombonen sin.

– Jeg synes det er fin å skape lyd uten å sunge, men heller med pusten gjennom trombonen, sier Silje.

Også August Oscar Jerome Hakavik (7) var med etter å kun ha spilt trombone siden i høst.

– Det som var aller morsomst var å få applaus, konsteterer han.

LES OGSÅ: – Det blir trist å slippe dem fra seg 

Siste gang?

For Sondre Skullestad (19) derimot er dette siste gang han var med på Sommerkult. Han er nå myndig, men kunne likevel tenkt seg å fortsette på kulturskolen til høsten.

– Men jeg har jo blitt så gammel at jeg havner sist i køen, så jeg tror ikke mulighetene er så store, sier Sondre, og smiler.

Han har spilt saksofon i sju år, og piano før det. Så han er godt kjent med folk på kulturskolen.

–Sommerkult er et arrangemnet der alle får vist seg. På en liten arena, så ser det veldig mye som skjer. Vi som går her får vise oss fram, både de store og de små. Det er jo moro å spille for andre, ikke bare for familie og venner, men også de andre som går på kulturskolen, sier Sondre.

LES OGSÅ: Unge talenter i kø

400 med

Kulturskolerektor Irene Bjørnnes smilte om kapp med solen under hele arrangementet. For tiende gang har hun og hele staben fått til en mønstring der hele bredden av det som foregår i skoleåret vises fram. Alt fra kunst og sang, til klassisk musikk, rock og folkedans.

– Vi har hatt sommeravslutninger i årevis, men dette konseptet med Sommerkult startet vi med i 2006. Det er mye som foregår rundt hele Kirketorget, og nå også i Krona, sier Bjørnnes, som sier rundt 400 elever deltok med aktiviteter torsdag.

LES OGSÅ: Kongsberg er årets kulturskolekommune

Artikkeltags