389.000 så Charter-Svein starte ferden mot Nordkapp

Svein Østvik tester balanse og høydeskrekk i 71° nord.

Svein Østvik tester balanse og høydeskrekk i 71° nord. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

25 prosent av TV-serne valgte å se på 71° grader nord – Norges tøffeste kjendis søndag kveld.

DEL

TV-profil Svein Østvik (55) fra Kongsberg er igjen aktuell på skjermen denne våren - nå nylig i «Fire stjerners middag» og de kommende ukene i kjendisversjonen av 71° grader nord.

De siste dagene har han vært i fokus på grunn av at han rast ned i vekt. Østvik nærmet seg 100 kilo, men på ett år har han gått ned over ti kilo. Det var nettopp i forbindelse med deltakelsen i realityserien at 55-åringen gikk betydelig ned i vekt.

– Fra 96-97 kilo til 86-87 kilo, sier Østvik stolt til VG.

Fornøyd TV-kanal

– Det er like spennende hver gang vi går på lufta med gullrekka vår på søndagene. Og det er gøy å se at så mange fortsatt velger å avslutte helgen sammen med oss på TVNorge, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

– Både 71° grader nord – Norges tøffeste kjendis og Neste sommer åpner på samme nivå som i fjor, mens Thomas Giertsen: Helt perfekt faller litt. Men det er alle populære programmer å se i opptak og på Dplay, så det blir spennende å følge fortsettelsen. Det er godt å være i gang med vårsesongen, sier Landsverk.

Tallene

Neste sommer ble sett av 454.000, som ga en seerandel på 40 prosent i den kommersielle TV-målgruppen, som består av seerne fra 15 til 50 år.

71° grader nord – Norges tøffeste kjendis ble sett av 389.000 (25 prosent andel), mens Thomas Giertsen: Helt perfekt åpnet med 278.000 seere (30 prosent andel).

Artikkeltags