Snart – men ikke helt ennå – kan brøytemannskapene puste ut

MYE: Det har vært en hektisk vinter for brøytemannskapene i Kongsberg. Her fra midten av januar.

MYE: Det har vært en hektisk vinter for brøytemannskapene i Kongsberg. Her fra midten av januar. Foto:

Meteorologen mener selv Kongsberg har fått nok snø i massevis i vinter, men likevel knaller han torsdag til med en ny dose.

DEL

– Ja, jeg mener også at Kongsberg har fått nok, men dessverre har jeg litt dårlig nytt for brøytemannskapene, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt.

Sent på formiddag torsdag kommer det nemlig mer snø, og det vil fortsette å snø helt fram til natt til fredag. Kanskje så mye som 15–20 centimeter, ifølge Haga.

– Men så, etter det, da? Har du noe som helst godt nytt å melde?

– Ja, da skal det være over for en stund! Gjennom helgen og utover neste uke er det meldt små mengder nedbør og temperaturen holder seg på minussiden, sier han.

LES OGSÅ: Løypemelding: Gamlegrendåsen–Kongsberg sentrum

Brukbar vinterferie

Neste uke venter over 10.000 hytter i Kongsberg og Numedal på storinnrykk i forbindelse med vinterferien for mange, og vår meteorolog har gode nyheter for fjellfolket.

– Det ser ut som det blir brukbare vinterforhold i uke 8. Mandag og tirsdag kan det i fjellet komme lett snøfall, men etter det blir det høytrykkspreget vær. Det blir relativt lite nedbør og lange perioder med sol. Litt kaldt på morgenene, sier Haga.

LES OGSÅ: To måneder i hytteparadiset

Vil holde seg

Ifølge Yr.no er det torsdag en snødybde på hele 108 cm i Kongsberg, og det er helt i toppen av Buskerud-lista til nettsiden.

Selvfølgelig ikke i nærheten av dagens måling på Eitrefjell i Ørsta kommune (248 centimeter!), men nok i massevis likevel.

– Men når blir det egentlig mindre snø?

– Det er vanskelig å si. Vi får i hvert fall ikke ordentlig mildvær de nærmeste 10 dagene og selv økende solstråling vil ikke hjelpe noe særlig på snøsmeltingen. Temperaturene vil for det meste ligge på minussiden. På den annen side: Det er ingen som trenger å være redd for skiløypene sine på en stund, avslutter vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt.

LES OGSÅ: KONGSBERG NÅ: Nullføre: – Folk må vise hensyn

Artikkeltags