– Et unødvendig røykeforbud

Nei: Kommunestyrerepresentant Bjørn Flo Knudsen (V) har lite til overs for Kongsbergs kommunes planer om å bli røykfri. Foto: Audun Hasvik

Nei: Kommunestyrerepresentant Bjørn Flo Knudsen (V) har lite til overs for Kongsbergs kommunes planer om å bli røykfri. Foto: Audun Hasvik

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Venstres Bjørn Flo Knudsen vil ha noen klare svar fra ordføreren om røykeforbudet i Kongsberg kommune.

DEL

Under kommunestyret 13. juni vil Venstre-representanten ha en kort orientering om kommunens mål om å bli helt tobakksfri.

I utgangspunktet er Kongsberg Venstre positive til at det fokuseres på ansattes forebyggende helse, og at det er viktig for at sykefraværet minker i årene som kommer.

– Artikkelen på Lps nettavis bruker i overskriften «..med pisk og gulrot…», men når man leser igjennom artikkelen her og på kommunens egen nettside synes det å være en mangel på «gulrøtter». Men «pisk» er det mye av, mener Bjørn Flo Knudsen.

Knutsen er ikke alene. Fremskrittspartiets Odd Mortensen er også imot forslaget

– Unødvendig forbud

– I fra Venstres ståsted kan forbudet virke unødvendig og uheldig, skriver Knudsen i sitt brev til ordfører Vidar Lande (Ap).

Knudsen mener røykeloven bør være god nok. Han mener videre at Kongsbergs nye forbud er et lite motiverende tiltak og feil virkemiddel for å oppnå en nikotinfri kommune.

– Forbud som virker lite motiverende, og begrenser de ansattes personlige frihet, skriver Knudsen, som mener et forbud blir vanskelig å følge opp.
Han mener det er rart at kommunen ønsker et forbud mot tobakksbruk som snus, som ikke plager andre.

Dårlig virkemiddel

– Venstre mener at dette er et dårlig virkemiddel i kampen mot tobakk og et overtramp mot ansattes frihet, skriver kommunestyrerepresentant Bjørn Flo Knudsen fra Venstre.

Artikkeltags