Aass bryggeri: – Stans i øl- og brusproduksjon

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

CO₂-mangel i Europa fører til at Aas bryggeri må stanse ølproduksjonen. Aass bryggeri er hovedleverandør av øl til Kongsberg jazzfestival, som starter onsdag til uka.

DEL

Dersom CO₂-leveranser ikke kommer til helga, vil bryggeriene gå tom for CO₂.

– Det vil merkes på alle utesteder og butikker i løpet av ei uke eller to, sier Petter Nome, direktør for Bryggeri- og drikkevareforeningen, til NRK.

Vil ha orientering fra Aass

Men sjefen for Kongsberg Jazzfestival, er ikke bekymret. Ennå.

– Vi har ikke fått noen varsling fra bryggeriet, så vi håper alt kommer til å gå som planlagt, sier Kai Gustavsen til Laagendalsposten.

Men han har likevel bedt bryggeriet om en orientering så fort som mulig.

– Ølet vi skal ha under festivalen bør være produsert allerede, så folk trenger ikke å bekymre seg, sier han.

Mangler CO₂ i hele Nord-Europa

På grunn av svært begrenset tilgang på flytende CO₂ i Nord-Europa har Praxair Norge, som produserer flytende CO₂ i Porsgrunn, valgt å prioritere leveranser til kunder som ivaretar liv, helse, dyrevelferd og sikkerhet.

– Vi har vært i en vanskelig leveransesituasjon av flytende CO₂ over hele Nord-Europa, og vi beklager sterkt de ulempene det medfører. Flere forsyningskilder har blitt rammet av tekniske problemer og uventede vanskeligheter, samtidig som det varme været har medført en betydelig økt CO₂-etterspørsel, sier Sigurd Haukeli, administrerende direktør i Praxair Norge.

LES MER HER: Europeisk mangel på CO₂ rammer Aass – stanset bokslinjen

Artikkeltags