Kongsberg-jente frontet helsekampanje

Tina Aase fra Kongsberg hjalp Helsedirektoratet med å lansere en nasjonal rekrutteringskampanje for helsearbeiderfaget. Foto: Jon-Are Berg Jacobsen

Tina Aase fra Kongsberg hjalp Helsedirektoratet med å lansere en nasjonal rekrutteringskampanje for helsearbeiderfaget. Foto: Jon-Are Berg Jacobsen Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tina Aase (16) fra Kongsberg var med på lanseringen av en nasjonal rekrutteringskampanje for å få ungdom til å bli helsearbeidere.

DEL

For tredje år på rad står Helsedirektoratet bak en rekrutteringskampanje for helsearbeiderfaget. Målet er å vise ungdom dette utdanningsalternativet og hvilke arbeidsmuligheter de kan få dersom de velger å bli helsefagarbeidere.

Tina Aase (16) går på Vg1 Helse- og sosial på Kongsberg videregående skole.

– Det er kjempegøy å være med i Helsedirektoratets rekrutteringskampanje. Det er gøy å prøve å få ungdom til å tenke mer positivt om det å bli helsefagarbeider. Mange tror at det ikke er en bra jobb, men det er faktisk en utrolig viktig jobb hvor du kan gjøre en stor forskjell i andre menneskers liv, forteller hun.

Tina valgte Helse- og sosialfag fordi hun ville jobbe med noen som trenger hennes hjelp, og fordi hun da kan gjøre en forskjell for andre mennesker i deres hverdag.

– Jeg trives kjempegodt på skolen. Jeg vil anbefale helse- og sosialfag til alle som liker å hjelpe andre mennesker.

Nå er hun på utplassering i Glitre bofellesskap i Kongsberg.

– Jeg har allerede hatt mange kjempepositive opplevelser, og brukerne viser at de setter pris på at jeg er der.

Artikkeltags