Gå til sidens hovedinnhold

Ferske video-bloggere skal intervjue Chris Medina

Artikkelen er over 2 år gammel

UngKultur i Kongsberg kommune står bak en helt ny YouTube-kanal. Der skal ungdommer gjøre intervjuer og lage små innslag, om kulturelle ting som skjer for ungdom i kommunen.

De har prøvde seg lite grann allerede, men ilddåpen kommer når de skal intervjue Chris Medina i forbindelse med at han har konsert på Mølla lørdag.

Derfor var de på besøk i Laagendalsposten, for å få noen tips om hvordan de best mulig får en kjendis til å si morsomme ting.

Mange tips fra UNG-redaksjonen

De var i vår UNG-redaksjon, og fikk høre om deres tips og erfaringer med ulike intervjuobjekter.

– Få han til å gjøre noe gøy, som får folk som ser på YouTube-kanalen deres til å le! Kanskje dere kan få ham til å smake på godteri eller brunost, eller noe annet som han ikke kjenner til, foreslår Adrien Lenerand.

– Og så er det smart å forberede seg godt, sier Emilie Kampen Kolberg

– Skriv gjerne ned noen spørsmål så slipper dere å bli så nervøse, foreslår hun.

Og så er research viktig.

– Da slipper dere å spørre ham om ting som alle vet fra før. Og han slipper å svare på det samme som han har gjort mange ganger før, mener Marie Johansen.

Gleder seg veldig

De to vloggerne som var på besøk i redaksjonen, noterte ned de gode tipsene etter som de ble kastet fram rundt bordet.

Maja Landemoen (12) og Milena Hæreid (13) går begge i 8B på Skrim ungdomsskole. De gleder seg til å komme ordentlig i gang.

– Jeg har prøvd å vlogge litt før, så det blir spennende å begynne på ordentlig, sier hun.

Milena er enig.

– Det blir kjempegøy! Det er mange som følger med oss allerede, så vi er kjendiser allerede før vi har begynt, forteller hun og smiler bredt.

De fire ungdommene som er med på prosjektet, er i tillegg til Maja og Milena, Sebastian Pritchard Mandal og Hallgeir Mandelid Østensen. Sebastian er ansvarlig for filmklipp og redigering, mens Hallgeir er kunstnerisk mentor.

Skal dekke ungdomskultur

Ansvarlig for video-bloggen er Barbara Schmitt Hansson. Hun er ungdomskonsulent i Kongsberg kommune og ansvarlig for UngKultur.

Hun gleder seg også til å de hva de får til.

– Planen er at de skal dekke alt som skjer i kulturlivet i Kongsberg, for og med ungdom. De skal dekke det som skjer på Mølla, konserter der lokale ungdommer deltar og for eksempel kinopremierer, forteller Barbara.

Vil løfte fram ungdom

I starten skal de skal legge ut to videoer i måneden. Videosnuttene skal forhåndsgodkjennes av Barbara, for å sikre at alt går riktig for seg.

– Vi ønsker å løfte opp kulturlivet for ungdom i Kongsberg. Og med det håper vi å være et forbilde for andre ungdommer, og at de ser hvor mye spennende som skjer her i byen, sier hun.

– Når vi kommer i gang, kan vi tilpasse oss det ungdommene ønsker. I tilfelle de skulle ønske noe annet enn det vi lager, sier hun.

Les også: Lader opp til et intenst filmmaraton

  – Vi bruker ofte minibussen og da er det mye synging og prating mellom elevene

  – Fantasiløst å skrote Kongsbergmarken

Kommentarer til denne saken