- Menn har rulet legeyrket lenge nå

ENGASJERT: Gunhild Stordalen fra Kongsberg, er ambassadør for en kampanje som fokuserer på forskning kvinner og hjertesykdom. FOTO: IRENE MJØSENG

ENGASJERT: Gunhild Stordalen fra Kongsberg, er ambassadør for en kampanje som fokuserer på forskning kvinner og hjertesykdom. FOTO: IRENE MJØSENG

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Gunhild Stordalen er ikke bare opptatt av miljøvern. Nå støtter hun LHLs kampanje for forskning på kvinnehjertet.

DEL

Stordalen er en av kvinnene som er valgt til ambassadør for Landsforeningen for hjerte og lungesykes (LHL) kampanje for å sette fokus på forskning på kvinnehjertet.

Onsdag åpnet LHL fotoutstillingen «Formen av et hjerte» i Operapassasjen i Oslo. De fikk god hjelp av Mia Gundersen, Fabian Stang, Christian Ringnes, Erna Solberg og Gunhild Stordalen. Utstillingen fokuserer på at så mange som 1 av 3 kvinner dør av hjertesykdom.

– Jeg har forsket selv på en annen kvinnesykdom, og det er litt av den samme problemstillingen der- at folk ikke er klar over hvor stort problemet er, sier hun til TV2.
Stordalen har tatt doktorgrad i benskjørhet, som også er en typisk kvinnesykdom.

– Kvinner har kommet litt i annen rekke og forskningen gjøres hovedsakelig på menn. Menn har rulet legeyrket i mange år nå. Jo mer oppmerksom man blir på at dette er den vanligste dødsårsaken hos kvinner – jo flere ressurser blir satt av til forskning på dette, forteller Gunhild.

– Det viktigste jeg gjør er å kunne være med på å sette fokus på ting som dette. Jeg er jo nyutdannet lege og er i turnus nå. Det er klart at å kunne være med på å øke oppmerksomheten, og få både kvinnelige pasienter og leger til å være mer oppmerksomme på symptomene kvinner har, er viktig for meg, sier hun.

Artikkeltags