HalloVenn skal være et positivt alternativ til halloween, og har mottoet «Det du vil at andre skal gjøre mot deg, skal du gjøre mot dem».

– Det er jo helt fantastisk at det kommer så mange hit! sa Anne-Marthe H. Gjervoldstad da Kongsberghallen nesten var helt full av barn i fine kostymer og foreldre som forsøkte å henge med barna på alle de ulike aktivitetene.

– Det viktigste for oss er at barna har det gøy, og det tror jeg vi har fått til i år også, fortsetter Anne-Marthe.

Sammen med omkring 70 frivillige sørget hun for at halloween ble en fin opplevelse for mange barn og voksne i år også. HalloVenn arrangert for tredje gang i Kongsberg i år, og blir arrangert på 46 ulike steder i Norge.

Rundt omkring i hallen var det lange køer til de ulike aktivitetene, men selv med så mange barn var det ikke kaotisk. Alle sto og ventet på sin tur og ingen ble uvenner.

Hoda Moghen og datteren Amanda (1 1/2) år var med for første gang.
– Amanda var for liten i fjor, men i år forstår hun mer. Hun er sliten etter en lang dag i barnehagen, men hun synes det er gøy med marshmallows og såpebobler, forteller Hoda.

Et annet sted i hallen har Ovidia D. Lid (8 1/2) og Eirinn Helene Rugås Flatland (8) såpeboblekonkurranse.
– Dette er mye morsommere enn å gå ute! Det er veldig kaldt og så er det ikke sikkert vi hadde fått godteri hos dem vi ringte på hos en gang, sier de.

For godteri var det nok av. Det var også boller som barna selv pyntet med melis og nonstop.
Marianne Tokt var der med barna sine, som også hadde det moro.
– Vi var her i fjor også. Dette er et veldig godt alternativ til den andre feiringen. Jeg vil anbefale folk å komme hit neste år, sier hun.