Teamet reiser til St. Louis, Missouri, for å vise det de kan.

Del

Team K-tech består av Jørgen Løver Urdalen, Stian Grevling Sørensen, Alexander Aasheim, Cecilie Øyberg Wedvik, Emilie Omholt Lang og Andrea Løver.

Teknisk forståelse

Det hele skal foregå i dagene fra 27.-30. april i enorme America’s Center and Edward Jones Dome Convention Plaza i St. Louis.

LES OGSÅ: Team K-tech på TV

Kongsbergs – og Skandinavias – representanter reiser i to puljer. Stian og jentene reiser mandag, mens Jørgen og Alexander reiser torsdag.

– Det har blitt en del hundre timer med forberedelser, sier Jørgen, og teamet er så klare som de kan bli. 

Robot og oppgaver

Alle FLL-deltakere har sin robot som skal løse diverse utfordringer på et bord. Alle oppgavene skal løses innen to og et halvt minutt. De får poeng for hver oppgave som løses.

Ved siden av praktiske og tekniske utfordringer med lego og dataprogrammering, er FLL en kunnskapskonkurranse. Teoridelen går ut på å forske på og foreslå en løsning på en gitt samfunnsaktuell utfordring.

LES OGSÅ: Team K-tech kan få patent på ideen sin

Den teoretiske delen består av en presentasjon av de forskningsfunnene og løsningene som deltakerne har kommet fram til.

– Vi har kommet fram til det vi kaller «WatchE», en klokke som skal hjelpe til hvis en epileptiker får anfall, forklarer Cecilie Wedvik, og viser fram en tegning der en vanlig klokke har hjelpsomt ekstrautstyr.

Les mer om gjengen i Laagendalspostens papirutgave mandag!