Trygg Trafikk har utarbeidet kriterier for hva en trafikksikker kommune er, og hvordan kommunene bør jobbe. I samarbeid med fylkeskommunene har disse kriteriene blitt til en godkjenningsordning.

Godkjente kommuner skal forebygge ulykker gjennom et systematisk fokus på sikkerheten. Kongsberg kommune har altså fått denne godkjenningen.

– Vi er veldig glade for at Kongsberg nå er godkjent. Kongsberg er den tredje kommunen, men den første bykommunen i Buskerud, og det synes vi er kjempeflott, sier Gro Solberg, samferdselssjef i Buskerud fylkeskommune.

– Anerkjennelse

– Dette er veldig hyggelig med en slik anerkjennelse, sier ordfører Kari Anne Sand (Sp) i Kongsberg kommune til Buskerud fylkeskommune.
– Hele organisasjonen har jobbet systematisk over lang tid med dette, og jeg er veldig stolt over at vi nå kan kalle oss en trafikksikker kommune, fortsetter ordføreren.

Å være en godkjent kommune teller positivt når de årlige tilskuddene til trafikksikkerhet skal deles ut.

– Fører til bedre omdømme

Kommunene får et tryggere lokalmiljø, som igjen fører til bedre omdømme, mindre skader og mer fornøyde innbyggere.

– Å bli godkjent betyr ikke at det ikke skjer trafikkulykker, men godkjenningen er et kvalitetsstempel for godt, målbevisst og helhetlig arbeid med trafikksikkerhet, sier Anne Marit Jordheim, distriktsleder i Trygg Trafikk, til bfk.no.

Senere denne uken får Hemsedal utdelt samme godkjenning.

– Dette løfter det tverrsektorielle arbeidet, og kommunene får en verktøykasse til å synliggjøre det holdningsskapende trafikkarbeidet som er så viktig, avslutter Anne Marit Jordheim i Trygg Trafikk.

Her finner du en oversikt over alle trafikksikre kommuner i Norge.