Politiet fikk meldingen klokken 04.00 natt til torsdag. Kvinnen som er omkring 20 år, har deretter vært på voldtektsmottaket i Drammen hvor hun er undersøkt. Hun er for øyeblikket hos sin familie og følges opp av helsevesenet.

Politiet i Kongsberg har i forbindelse med saken pågrepet fem personer, alle unge menn og samtlige har utenlandsk opprinnelse.

LES OGSÅ: Ber om tips i voldtektssak

På vei hjem

– Hun har vært på vei hjem fra byen og i tidsrommet like før klokken 04.00 skal hun ha blitt trukket inn i et bolighus. Her skal hun ha blitt voldtatt av en eller flere menn, sier krimsjef i Kongsberg Morten Ole Pedersen.

– Hun har vært i avhør hos oss, og vi vil snakke mer med henne når hun har fått hvilt ut, sier han.

Bolighuset det dreier seg om ligger nær Kongsberg sentrum.

Etterforsker

– Hva med de pågrepne?

– De sitter nå i arresten i Drammen og vil bli avhørt fortløpende.

– Vil noen bli fremstilt for varetektsfengsling?

– Det er noe vi må vurdere ut fra hva som kommer fram i avhørene. De fem har status som siktet, og det betyr ikke at alle har vært med på det som har skjedd, sier Pedersen.

Han melder at de fem også vil bli undersøkt med tanke på spor.

– Etterforskningen pågår nå for fullt, både taktisk og teknisk, sier han.

I øyeblikket er krimteknikere på vei til stedet.

LES OGSÅ KRONIKKEN: « La politiet gjøre jobben»

Fengslinger fredag

Fredag blir det fengslingsmøter. Hvor mange av de siktede som blir framstilt, blir trolig ikke avgjort før fredag, opplyser Pedersen til NTB.

– Det vil nok bli noen, men akkurat hvor mange kan jeg ikke si, forteller han.

Både kvinnen og de fem mennene er i begynnelsen av 20-årene. Alle mennene har lovlig opphold i Norge, men politiet ønsker ikke å opplyse om opprinnelsen deres. Mennene og kvinnen skal ikke ha hatt kjennskap til hverandre i forkant av hendelsen, ifølge krimsjefen.