– Tro meg: Sylvi blir statsminister en dag

DEMONSTRASJON: Det ble søndag holdt en støttedemonstrasjon for Sylvi Listhaug utenom Stortinget. Konferansier var samfunnsdebattant, Resett-spaltist og Kongsberg-bosatte Shurika Hansen.

DEMONSTRASJON: Det ble søndag holdt en støttedemonstrasjon for Sylvi Listhaug utenom Stortinget. Konferansier var samfunnsdebattant, Resett-spaltist og Kongsberg-bosatte Shurika Hansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Et par hundre mennesker samlet seg søndag ettermiddag foran Stortinget i en demonstrasjon til støtte for justisminister Sylvi Listhaug (Frp). Blant talerne var Shurika Hansen.

DEL

Ifølge VG mente Oslo-politiet at mellom 200 og 250 mennesker deltok i demonstrasjonen på Løvebakken.

Samfunnsdebattant, Resett-spaltist og Kongsberg-bosatte Shurika Hansen fungerte som konferansier på demonstrasjonen.

– Jeg er for norske verdier – for likestilling og likeverd. Tro meg: Sylvi blir statsminister en dag, sa Hansen til forsamlingen, ifølge Dagbladet.

Demonstrantene på Stortinget bar plakater med påskriften «Solidaritet med Sylvi».

Fem-seks motdemonstranter ropte «nazisvin» og «ingen nazister i våre gater». Disse ble holdt på avstand av politiet, som møtte fram med en rekke biler.

«En himmel full av stjerner»

Noen andre fremmøtte med tilknytning til Rødt har funnet fram mobilen for å synge «En himmel full av stjerner».

Innsatslederen fra politiet sier de gjør en fortløpende vurdering av motdemonstrantene, som ikke har varslet om sin aksjon. Foreløpig får de lov til å bli, så lenge de ikke ødelegger for Listhaug-tilhengerne.

Demonstrasjonen ble til etter et initiativ på Facebook lørdag, i forbindelse med Sylvi Listhaugs utspill om Arbeiderpartiet og de politiske følgene det har fått.

– Hun er dronninga

Nettavisen snakket med Ruth Marie Vaagø, som har ivret for å sende blomster til Listhaug og arrangere støttedemonstrasjonen søndag.

– Hvorfor?

– Fordi hun er vår alles kjære Sølvi, hun er dronninga vår. Hun er den politikeren jeg setter høyest, hun og Carl I. Hagen, sier Vaagø.

Hun mener hele koblingen i etterkant av Facebook-ytringen til Utøya er helt feil. Selv har hun ikke tenkt i de baner. 

Nå skal Vaagø roe ned.

– Det har blitt litt mye for meg. Jeg er ikke så vant med media, og dette er den første demonstrasjonen jeg er med på. 

Artikkeltags