Viken SV dannes på Kongsberg – selv om de ikke vil

SV-leder Audun Lysbakken kommer til Kongsberg for å tale til det nye sammenslåtte Viken SV.

SV-leder Audun Lysbakken kommer til Kongsberg for å tale til det nye sammenslåtte Viken SV. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SV har vært imot den nye regionen Viken, men det hjalp ikke. Dermed tar partiet etablering av Viken til etterretning, og slår sammen sine partiorganisasjoner på Kongsberg denne helgen.

DEL

Lørdag og søndag er rundt 200 delegater samlet på Quality Grand Hotel i Kongsberg for å danne Viken SV.

– Dette er en region SV har vært imot hele tida, men – når den først vedtas – tar til etterretning og tilpasser organisasjonen etter dette, skriver stortingsrepresentant Arne Nævra i en pressemelding.

Partilederen kommer

Søndag kommer partileder Audun Lysbakken til Kongsberg for å holde tale til årsmøtet.

– Selv om Viken er etter min mening er en håpløs konstruksjon, vil det åpne noen nye muligheter for samordnet samferdsel, og den muligheten må vi utnytte. På møtet vil det trolig også bli vedtatt en uttalelse der Buskeruds SVs forslag til to tog i timen mellom Oslo og Kongsberg, sier Nævra.

To tog i timen

Det var i slutten av januar i år at Buskerud SV mente de har en løsning for å få to tog i timen til Kongsberg fra Oslo.

SV har hyret inn Jon Hamre, som tidligere blant annet jobbet som ruteplanlegger for NSB. Han har sett på hvordan man kan få til halvtimesavganger mellom Oslo og Kongsberg, uten å legge dobbeltspor.

Hamre mener det er fullt mulig å få til en løsning, hvor dagens togtrasé benyttes. For å få det til, må det bygges såkalte krysningsspor mellom Gulskogen og Daler i Nedre Eiker og ved Gomsrud.

Artikkeltags