Avisen kommer, men ikke med Posten

Endringer i leveringen: Ansvarlig redaktør Jørn Steinmoen er spent på den nye leverandøren som skal levere lokalavisen til postkundene utenfor Kongsberg sentrum. Foto: Tor Christian Ødegaard

Endringer i leveringen: Ansvarlig redaktør Jørn Steinmoen er spent på den nye leverandøren som skal levere lokalavisen til postkundene utenfor Kongsberg sentrum. Foto: Tor Christian Ødegaard

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

At noen andre enn Posten skal levere avis på lørdagene, vil påvirke redaktør Jørn Steinmoens avismorgen.

DEL

Det er nemlig noen få abonnenter av Laagendalsposten som ikke vil få avisen i postkassen i morgen.

– Jeg er blant dem, sier Jørn Steinmoen, som er ansvarlig redaktør – og som bor på Notodden.

– Dessverre vil 200 av våre abonnenter ikke få lørdagsutgaven før mandag. Derfor kommer jeg til å ta i bruk Laagendalspostens digitale utgaver. Alle som har papirutgaven har tilgang til alt vårt digitale innhold, sier Steinmoen.

LES OGSÅ: Privat firma tar over avisdistribusjon på lørdager 

Ny leverandør

Heldigvis gjelder dette mindretallet av abonnentene til Laagendalsposten. De aller fleste abonnentene vil få avisen som vanlig, fordi 3/4 av alle abonnentene får avisen med avisbud.

Resten har i alle år fått avisen med Posten, men det vil denne uken endres. Fra 1. november har Ålesund-selskapet Kvikkas konsesjon for utdeling av lokalaviser i distriktene på lørdager for de neste to årene.

Det er samferdselsdepartementet som har godkjent at Posten skal slippe å levere post på lørdager, og som har hittil løst avisleveringen på lørdager.

LES LAAGENDALSPOSTEN DIGITALT HER!

Spent redaktør

– Jeg må jo være ærlig å si at vi er spent på overgangen til Kvikkas. Det positive er at de fleste som har måttet vente på posten tidligere skal få avisen tidligere enn de er vant til på lørdager.

– Det er de som bor utenfor vårt vanlige dekningsområde, som for eksempel i Oslo og i Vestfold, som må vente på papiravisene til mandag, fortsetter Steinmoen, som blar gjennom listen over abonnentene.

Rundt 50 personer og firmaer i Kongsberg sentrum har også fått avisen med Posten tidligere.

– Felles for disse er at de har postbokser, og Kvikkas har ikke tilgang til postboksene. Jeg håper de som ønsker avis på lørdager tar kontakt med oss slik at abonnementet kan føres over til budtjenesten vår. De fortsetter jo uten endringene, sier Steinmoen.

LES OGSÅ: Laagendalsposten vant på prisdryss 

Ekstra bemanning

Lørdag sitter abonnementsavdelingen til Laagendalsposten klare for å ta imot eventuelle telefoner og forespørsler som skulle komme.

– Både i morgen, lørdag, og neste lørdag skal vi ha bemanning, som skal hjelpe våre abonnenter hvis de mener det er noe feil etter overgangen av leverandør. Da er det bare å ringe 852 33 212 for å få hjelp, sier Steinmoen.

Digitalt fokus

Som i mange andre aviser i hele landet har vi også økt digitalt fokus. Dette betyr at du kan lese Laagendalsposten på nettsiden, eller som en e-avis.

Sistnevnte er en digital utgave av papiravisen, som finnes i våre apper for alle mobiltelefoner og nettbrett. Også på datamaskinen din kan du bla i avisen, og søke i utgaver helt tilbake til 2014.

– Kort oppsummert: alle som får avisen tidlig om morgenen med avisbud blir ikke berørt av overgangen. De fleste som får avisen i postkassen vil få den tidligere enn tidligere, mens et fåtall må vente på papirutgaven til mandag.

LES LAAGENDALSPOSTEN DIGITALT HER!

Artikkeltags