Dette blir det nye nabofylkets nye fylkesvåpen

Klåstadskipet og akantus blir det nye fylkesvåpenet og flagget for nye Vestfold og Telemark fylkeskommune.

DEL

Det er resultatet etter at fellesnemnda for Vestfold og Telemark behandlet forslaget til nytt fylkesvåpen. Og fellesnemnda var nesten enstemmig, noe som ikke er dårlig når over 30 politikere skal finne et våpen som skal være symbol for det nye fylket. Dette skriver TA.no.

– Vi er i ferd med å skape historie her folkens, det må vi ta inn over oss, sa leder av fellesnemnda, fylkesordfører Rune Hogsnes.

Vedtaket ble gjort mot tre stemmer, alle fra Telemark, som ville ha et forslag om bølge med akantus.

Endelig vedtak i denne saken skal gjøres av fylkestingene i Telemark og Vestfold i desember.

LES OGSÅ: Høyre klare for å møte Viken

Sammenslåing

– Dette forslaget om Klåstadskipet og akantus, det treffer meg veldig. Og jo mer jeg ser på det jo mer liker jeg det, sier Gunn Marit Helgesen.

– Dette forslaget tror jeg vil være talende både innad i fylket og utad, sier Jørund A. Ruud fra Arbeiderpartiet.

– Dette forslaget til våpen signaliserer med skipet om handel ut i verden fra både Vestfold og Telemark. Samtidig som akantus signaliserer kulturell innflytelse og signaler tilbake igjen, sier Ruud.

LES OGSÅ: Vedtatt at Viken får mini-regjering

Omfattende prosess

Arbeidet med det nye fylkesvåpenet har vært en omfattende prosess. Der man først inviterte befolkningen i Vestfold og Telemark ti å komme med innspill. Det resulterte i at det kom inn 237 tegninger og forslag til nytt fylkesvåpen, fra folk i alle aldre.

Deretter ble disse tegningene tatt med i arbeidet der en gruppe vurderte og sendte videre innstill til designbyrå, noe som resulterte i tre forskjellige forslag som fellesnemnda behandlet i dag. Og der man da valgte Klåstadskipet.

Artikkeltags