Slik dekker vi valget i Kongsberg og Numedal

Valglokalene stenger klokken 21.00. I samme øyeblikk vil resultatene begynne å tikke inn. Lp har 12 reportere ute som oppdaterer deg til langt utpå natta.

DEL

Valg 2019I det øyeblikket valglokalene stenger, vil vi få tilgang til en hel del informasjon. Det viktigste akkurat da, er tallene fra forhåndsstemmene. De slippes klokken 21.00.

Dernest begynner tellingen. Det er en omstendelig prosess, hvor valgmedarbeiderne teller og kontrollteller og regner ut etter strenge regler. For den som er politisk engasjert, er dette den mest nervepirrende kvelden i høst.

.

VALGET: Klokken 21.00 stenger valglokalene og samtidig tikker de første resultatene inn.

VALGET: Klokken 21.00 stenger valglokalene og samtidig tikker de første resultatene inn. Foto:

Reporterne er ute

Laagendalspostens medarbeidere vil være ute blant folk, på valgvaker og der politikerne måtte befinne seg – og vi skal sende direkte.

Vårt valgstudio er etablert i Lp-lokalene. Sendingene begynner klokken 20.45.

Hva reporterne får inn av informasjon og nyheter utover kvelden, kan du følge på skjermen din – det være seg telefon, brett eller PC.

TEKNIKK: Arild R. Hansen og Eigil K. Ramstad tester studioutstyret.

TEKNIKK: Arild R. Hansen og Eigil K. Ramstad tester studioutstyret. Foto:

Resultatene kommer sent i kveld

Klokken 23.00 skal valgstyret i Kongsberg møte med det mål å godkjenne valgresultatet. Er alt klart, blir de offentliggjort umiddelbart etter dette.

I Kongsberg har nær 4.000 stemt på forhånd og det vil kunne si en hel del om hvor det bærer. (Kongsberg har 21.809 stemmeberettigede ifølge SSB -11.023 mann og 10.786 kvinner).

Men selv om antall forhåndsstemmer blir førende, kan det komme endringer i mandatfordelingen helt til siste stemme er talt opp.

Les også: Valget fra A til Å

REDAKSJONEN: Mange reportere følger valget. Fra venstre Nyhetsredaktør Linn Kristin Djønne, og Lp- journalistene Natalia C. Heinrich, Cato Martinsen og frontsjef Lilly Christin S. Persson.

REDAKSJONEN: Mange reportere følger valget. Fra venstre Nyhetsredaktør Linn Kristin Djønne, og Lp- journalistene Natalia C. Heinrich, Cato Martinsen og frontsjef Lilly Christin S. Persson. Foto:

Mer spenning

Også er det en ting til: Kumuleringer og slengere blir ikke ferdigtelt før tidligst klokken 17.00 tirsdag etter. Og dette er det mange som bidrar til. Engasjerte velgere med penn i hånd, kan bidra til endringer som forrykker resultatene.

Spennende greier, med andre ord.

Får Kongsberg og Numedal fortsatt fire Sp-ordførere? Vil den lokale Kongsberglista vise muskler helt på slutten? Klarer Høyre å ta inn slakken etter bølgedalen på siste meningsmåling? Hva med MDG? Vil de doble antall seter i Kongsberg kommunestyre?

Mye kan skje i dag

Det er mye som kan gi utslag helt på tampen. Hva mener Hvittingfossingene, etter at en av deres mest markante politiker fra Sp, i en årrekke har stilt seg bak Kongsberglistas lokale representant?

Les også: Anne Berger ber folk om å stemme Kongsberglista

Hva med de rundt 40 prosent stemmeberettige som de tre siste årene ikke har brydd seg. Kan sofavelgerne brått dukke opp? Og kan de velte inntrykkene i meningsmålingene? Hvilket utslag vil det nylig vedtatte KKPE-salget bety for valget? Har de unge politikerne klar å mobilisere sine jevnaldrende?

Les også: – Det er et demokratisk problem at de unge ikke stemmer

Forhandlingene

Etter at alle tallene er klare, begynner moroa for alvor. Da skal partiene inn i forhandlinger. Det synes ganske klart at ingen vil danne suverent flertall i Kongsberg. Noen må jobbe sammen for å lede kommunen – blir det samme gjengen som sist?

Eller vil vi se nye samarbeidskonstellasjoner?

    Laagendalsposten gir deg resultater og reaksjoner fra kommunevalget 2019.

    Les også: Senterpartiet durer videre – nå er de Kongsbergs største parti


    Artikkeltags