Besøksvenner med fire bein

GLADE I FOLK: Besøkshundene Nita (under bordet) og Luna er opplært til å være rolige i møte med alle slags folk. Her sammen med sine eiere Silje Karlsen (t.v.) og Widunn Wetteland.

GLADE I FOLK: Besøkshundene Nita (under bordet) og Luna er opplært til å være rolige i møte med alle slags folk. Her sammen med sine eiere Silje Karlsen (t.v.) og Widunn Wetteland.

Artikkelen er over 2 år gammel

Røde Kors hadde helt perfekt vær for sin aksjonsdag i Kongsberg sentrum. Til og med de to hundene som er besøksvenner hos eldre og andre som ønsker selskap, holdt ut i varmen.

DEL

Besøksvenn med hund er det nyeste tilbudet fra Røde Kors i Kongsberg. Derfor var de selvfølgelig med på stand i Storgata lørdag. De hadde med seg eierne sine, Silje Karlsen og Widunn Wetteland. De var glade for å få mulighet i å vise seg fram, så folk også kunne få hilst på hundene deres, Nita og Luna.

– Hundene våre er utdannet og godkjente besøkshunder. Jeg har vært en del i private hjem, og det er et kjempefint tilbud for alle voksne. De trenger ikke å være syke eller demente for å ha glede av dette, sier Wetteland.

Hundene gjør folk roligere

Mens Silje Karlsen har vært mest på Tislegård bo- og behandlingssenter, med sin hund Nita.

– Vi merker at de liker veldig godt at vi er på besøk. Det kan for eksempel være demente som har hatt hund selv. Og som kjenner igjen noe når de får hilse på hunden, sier Karlsen.

– De ansatte forteller at beboerne blir roligere når vi er der, og at de er roligere lenge etter at vi har gått. Så dette er medisin, fortsetter hun.

Viktig jobb

Men Røde Kors handler også om å redde liv. Derfor var det mulig å prøve seg på livreddende førstehjelp i Storgata. Undersøkelser viser at det er færre og færre som kan livreddende førstehjelp, derfor ønsker de å få så mange som mulig til å prøve.

– Hvis man kan førstehjelp, kan det redde liv. Så det er viktig at så mange som mulig kan det når uhellet er ute, sier Reidunn Holm, nestleder i Røde Kors Kongsberg.

– Vi er glade for at så mange er innom oss i dag. Så kanskje noen flere gjør alvor av å lære seg førstehjelp, sier hun.

Sminket sår på hverandre

Blant dem som gikk inn for oppgaven, var flere jenter som sminket hverandre. Ikke med blå øyenskygge og knallrød leppestift, men noe som ble seende ut som ganske fæle sår og skader.

– Det er så klart gøy å drive med sånn sminking, også. Men vi bruker det når Røde Kors har øvelser for at det skal bli mer livaktig for dem som er med. Så dette skal se ut som ekte skader, fortalte Stine Solberg.

Les også:

Dame med stor D

Liker å ha ansvar

Unge Røde Kors-medlemmer viser seg fram 

Artikkeltags