Rådmannen går inn for å godkjenne samtlige søknader. To av stedene er naboer på Nymoen i Kongsberg sentrum. Den tredje er i Hvittingfoss. Sistnevnte søker også om å få brygge til husets gjester.

Bar og bryggeri

Bygdeoriginalen AS i Hvittingfoss søker om å ta over bevillingen fra forrige driver, Landsbypuben AS, som hadde rettighet til øl-, vin- og brennevinsservering.

I tillegg ønsker søker ved Hilde Christine Gudbrandsrud, å utvide bevillingen til å gjelde egenproduksjon av alkoholgruppe 1–2 for omsetning på stedet. Dette handler i praksis om ølbrygging.

Stedets profil er bar, pizzeria og servering med vekt på lokale råvarer og bakverk med lokale oppskrifter.

Les også: Hele familien må trå til i den nye baren

 

Skolegata

Skolegata Spiseri ved Wanida Juritzen, har søkt om å servere øl, vin og brennevin, og ser ut til å få det. Kommunen har av tekniske årsaker hos politiet ikke fått deres merknader, men dette skal foreligge før møtet.

Rådmannen går inn for å gi bevilling, forutsatt at det ikke kommer merknader.

Har drevet to spisesteder – satser nå på ett 

Nymoens torg

Jordnær Drift AS søker skjenkebevilling for virksomheten Restaurant Jordnær.

Søknaden omfatter alkoholgruppe 1–3 som inneholder alkohol opptil 60 prosent. Beliggenheten til skjenke- og serveringsstedet er Nymoens torg 4B og søker er Per Ingar Lien.

Konseptet er restaurant med hovedfokus på norske hovedråvarer med inspirasjon fra Frankrike, Spania og Asia. Rådmannen innstiller at søknaden godkjennes.

Les også: Kongsbergs nye restaurant satser lokalt