Dette flagget er historisk. Kongsberg-historisk, faktisk!

Flagget på de to bildene er tatt med to års mellomrom, med to gullmedaljører. Og flagget holder til daglig til på Kongsberg.

Flagget på de to bildene er tatt med to års mellomrom, med to gullmedaljører. Og flagget holder til daglig til på Kongsberg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Er det et ord sportsjournalister er flinke til å bruke, så er ordet «historisk». Alt er jo historisk hver gang en rekord settes. Dette er også en historisk sak, med en litt artig Kongsberg-historie.

DEL

For flagget du ser Marit Bjørgen feire gullet på stafetten med, er faktisk det samme flagget Petter Northug brukte da han gikk æresrundene etter at han vant sprinten i Falun i 2015.

Og flagget? Ja, det tilhører noen kompiser fra Kongsberg.

Ville at Bjørgen skulle ha flagg

– Vi følte egentlig at vi sto litt for nær målstreken, så det var merkelig at Marit ikke hadde fått et flagg allerede. Jeg bøyde meg så langt ut over gjerdet jeg klarte og ropte. Så kom hun og tok det, sier Sigmund Kasin til Adresseavisen.

Så viser det seg altså at det samme flagget har feiret VM-gull tidligere. Det ble med på æresrunden til Petter Northug sa han vant sprinten i Falun for to år siden.

Samme flagg, ulik flaggstang

– Jeg husker at vi prøvde å gi Petter flagget den første gangen han passerte oss etter løpet, men han fikk ikke tak i det. I stedet havnet det i snøen innenfor gjerdet. Da løftet jeg en unge over reklameskiltene som plukket det opp, og så fikk vi gitt det til ham den neste gangen han passerte, fortsetter Sigmund Kasin til Adressa.

Men de ser da ikke så like ut kanskje, flaggene på de to bildene? Jo da, det er det samme flagget. Årsaken er at selve flaggstanga ikke går så lett ned i bagasjen når Kasin og kameratene reiser på ski-VM.

Kongsberg-karene lover at det er det samme flagget, som nå altså er historisk.

Kasin har også lagt ut en åpen video på Instagram som viser møtet med Marit Bjørgen etter seieren:

#lahti2017

Et innlegg delt av Sigmund Kasin (@sigmundkasin)

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags