- Man venter i spenning på om det skal skje noe

Andreas Ødegård (14) har fått prøve seg som brannmann de siste dagene og er storfornøyd med uka. Foto: Kongsberg brann og redning

Andreas Ødegård (14) har fått prøve seg som brannmann de siste dagene og er storfornøyd med uka. Foto: Kongsberg brann og redning Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

De siste fem dagene har Andreas Ødegård (14) fått prøve seg som brannmann hos Kongsberg brann og redning. Nå er fremtidsplanene krystallklare: Andreas vil bli brannmann.

DEL

– Det gøyeste er helt klart å være med på vaktlaget. Da venter jeg i spenning på om det skal skje noe, og om alarmen går. Til nå har det vært ganske rolig og ingen store hendelser, forteller Andreas.

Ved Skotselv skole denne uken er 9.-klasse på jobbskygging der de skal følge voksne i arbeidshverdagen. Grunnen til dette er å gi 10.-klasse litt stillhet rundt de siste eksamensdagene, og for selv å se hvordan arbeidslivet er.

Enkelt valg

9.-klassingne ved skolen skal selv finne en arbeidsplass de synes er interessant, der skal de skal følge en eller flere ansatte.  For Andreas var valget enkelt da han skulle bestemme seg for en jobb.

– Jeg var her en dag i fjor, og da hjalp tante meg med å få kontakt med brannsjefen. Jeg hadde bare gode opplevelser på det ene besøket for ett år siden, så det føltes da veldig trygt og komme hit denne uken, sier Andreas. Han har sett og lært mye de siste fem dagene.  

– Jeg har fått prøve de forskjellige apparatene de bruker.  Jeg har vært med på gymmen der vi trener og jeg har fått prøve på meg brannuniform og utstyr fra topp til tå, forteller en fornøyd Andreas.

Ulike vakter

Han har vært med på mange forskjellige vakter denne uken. Han har vært med vaktlaget, litt på forebyggende, også har han sett hvordan det er å være en ordentlig feier.  Andreas kan rapportere om et meget godt arbeidsmiljø og at brannkonstablene er gode kompiser.

– De er sjeldent alvorlige på spiserommet, og gjør det meste om til en god spøk. Alle tok meg veldig godt imot da jeg kom. Og jeg har fått små og store oppgaver. Noen ganger må jeg rydde, eller så hjelper jeg med på se over utstyret, sier Andreas.

– Jeg er heller ikke noe redd for å gjøre noe feil her, for da ler vi bare av det og prøver på nytt, sier Andreas med et smil om munnen.

Han sier også at han har mye klarere tanker om hva han kunne tenke seg og jobbe med når han blir eldre, og det er så klart innen brann og redning.

LES OGSÅ: Skogbrannfaren redusert: Opphever totalforbudet

LES OGSÅ: Sørlandsbanen stengt på grunn av brann

LES OGSÅ: Sørlandsbanen stengt på grunn av brann Melding om røyk i skogen var støv fra E134

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken