Disse to trenger familier i Kongsberg

UTVEKSLINGSELEVER: Gjennom utvekslingorganisasjonen AFS, søker franske Melodie Rizzo og Hok Wang fra Hongkong, vertsfamilier i Kongsberg.

UTVEKSLINGSELEVER: Gjennom utvekslingorganisasjonen AFS, søker franske Melodie Rizzo og Hok Wang fra Hongkong, vertsfamilier i Kongsberg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kunne du tenkt deg en utvekslingselev i huset til høsten? Melodie og Hok søker begge vertsfamilier i Kongsberg.

DEL

18. august kommer 128 utvekslingselever til Norge for å gå på en norsk videregående skole og bo hos en vanlig norsk familie.

De fleste vet hvor de skal bo, men det gjelder ikke alle. Over 30 av dem mangler fortsatt vertsfamilie.

AFS Norge Internasjonal Utveksling er nå på leting etter familier i Kongsberg som er villig til å åpne sin dør og dele sin hverdag med en utvekslingselev.

De har foreløpig bare én vertsfamilie i Kongsberg, og totalt bare fem i Buskerud.

LES OGSÅ: Her er det fortsatt noen ledige studieplasser

Vil til Kongsberg

To av elevene som kommer til Kongsberg, men ennå ikke har en familie å komme til, er franske Melodie Rizzo og Hok Wang fra Hongkong.

De vil gjerne bo hos deg for å bli kjent med din familie, norsk språk og kultur.

– Å være vertsfamilie er en spennende opplevelse, du blir bedre kjent både med verden og deg selv. Utvekslingselevene skal bli en del av familien, og delta i familielivet på samme måte som de andre familiemedlemmene, forteller Marit Grønskei, generalsekretær i AFS Norge.

I løpet av de 10 månedene eleven bor hos deg, skal all kommunikasjon skje på norsk, og som vertsfamilie må du stille med kost og losji, og hjerterom. Ellers kan du bare være så vanlig nordmann du vil.

LES OGSÅ: 706 elever venter på skoleplass i Buskerud

Melodie

Melodie kommer fra en liten by vest i Frankrike, og venner beskriver henne som utadvendt, glad og morsom. Hun trives på skolen og brenner for språk. Hun har studert både tysk, latin, kinesisk og engelsk, og gleder seg til å legge til norsk på listen over språk hun kan.

På fritiden er hun glad i å lese, skrive historier eller lage kortfilmer med vennene sine. Melodie er også veldig glad i å reise og ser fram til et år i et nytt land. Hun gleder seg til å lære mer om den norske kulturen.

LES OGSÅ: Holder håndverkstradisjoner i hevd

Hok

Hok blir beskrevet som en ansvarsfull, omtenksom og hardtarbeidende gutt med naturlige lederegenskaper. Han liker å hjelpe andre og bruker mye tid på forskjellige lederverv han har.

Han bor sammen med sine foreldre i Hongkong, er selvstendig og klarer seg som oftest selv uten tilsyn.

Han har lyst til å jobbe med ungdom i fremtiden og er opptatt av å hjelpe til som frivillig hos vanskeligstilte familier. Han er en aktiv gutt som spiller fotball, gitar og fiolin.

Han gleder seg til ett år i Norge og mener det vil hjelpe han å vokse som person. Han tror også det blir spennende å lære seg norsk.

AFS Norge Internasjonal Utveksling

AFS er en internasjonal, ideell, frivillig medlemsorganisasjon, som har 70 års erfaring.

Rundt 130 AFS-elever fra hele verden kommer til Norge hvert skoleår. Samtidig er omtrent 220 norske ungdommer på utveksling i ulike land.

Med AFS kan man ta et skoleår i utlandet eller dra på kortere utvekslingsprogram om sommeren.

Når man reiser med AFS kan du søke om stipend fra Lånekassen, i tillegg er det egne stipender man kan søke på.

AFS Norge har hovedkontor i Oslo, i tillegg til frivillige lokallag rundt omkring i landet. Det finnes AFS-kontorer i nesten 60 land, og organisasjonen har ingen politisk eller religiøs tilknytning.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken