Helter møter helter

Venner i uniform: Politiet, brann- og redningstjenesten og ambulansemannskap skal gjøre lørdagen litt mer spennende for barna. Fra venstre: Kim Kirkreit og Jo Cornel O. Langedok fra politiet, samt Svein Egeland, Roger Svaar, Tommes Saatvedt og Arne Holthe fra brannvesenet. Foran: Louise Lagergren.

Venner i uniform: Politiet, brann- og redningstjenesten og ambulansemannskap skal gjøre lørdagen litt mer spennende for barna. Fra venstre: Kim Kirkreit og Jo Cornel O. Langedok fra politiet, samt Svein Egeland, Roger Svaar, Tommes Saatvedt og Arne Holthe fra brannvesenet. Foran: Louise Lagergren. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Barna får en spennende og morsom dag når barne-TV-helter slår seg sammen med lokale helter.

DEL

Selv om Barnivalen under helgens Snowstock-arrangement er full, og barn står på venteliste, så blir det mye moro for alle som finner veien til Kongsberg skisenter lørdag. Arrangørene slår til med både spenning og moro for alle.

– Vi gleder oss til et gratisshow med heltene fra Vennebyen, som mange kjenner igjen fra TV. Politimannen «Apa», brannmannen «Elfie» og ambulansesjåføren «Ted» kommer på besøk, sier Louise Lagergren, som også lover litt spenning.

For det er jo ekstra spennende når det kommer mannskap fra alle nødetatene i tillegg. Det blir litt som vi er vant til fra åpen dag fra både politiet og brannvesenet.

– Vi tar med oss denne bilen, og så tar vi med heisen. Så får nok noen lov til å prøve den, sier Arne Holthe fra Kongsberg brann- og redningstjeneste.

For opplegget blir som følger: Først får barna møte heltene fra Vennebyen, før karaterene drar i gang et show fra scenen ved skikroa. Etterpå tar «Apa», «Elfie» og «Ted» seg en liten pause, før de blir med ned til snuplassen ved skisenteret. Der skal Kongsbergs nødetater stå klare – så sant de ikke må ut på et nødanrop.

– Brenner det, så må vi dra, siden det er vi som har vakt. Men vi satser på at ikke noe skjer, slik at vi kan være her når barna kommer, fortsetter Holthe.

Louise Lagergren er glad for at de har fått dette til.

– Nå er Vennebyen leid inn som et barneshow, og så har vi vært så heldige å få kombinert dette med de lokale nødetatene. Jeg tror dette blir spennende for både store og små, smiler Lagergren.

Det blir med andre ord fullt liv både i og rundt bakken i Funkelia. Dette er 16. året Snowstock arrangeres, og barna skal ha en naturlig plass i det hele.

LES OGSÅ: Blir det ny verdensrekord? 

LES OGSÅ: Klare for adrenalinfest på Snowstock 

Artikkeltags