Vi legger bak oss en fantastisk vinter med snømengder som nesten ikke kan måles.  Til tross for slitne rygger, knekte snøskuffer og ødelagte låsesplinter, så har årets snøfall ført med seg mye godt for byen. Vi har vært ute, brukt naturen, både på alpint, skøyter og langrenn. Kongsberg skisenter har hatt en eksepsjonell sesong. I februar rapporterte de allerede om en 60 prosent økning fra i fjor, mens skiløypene både i sentrumsnære områder og på Blefjell sjeldent har vært finere. Kongsberg har vist seg fra sin beste side og igjen er det bevist at vi bor i en vinterby. Nå som Kong Vinter sakte forsvinner, påskeeggene fylles og fortauene forvandles til grusveier er det fristende å dagdrømme om hvordan Kongsberg kunne blitt enda mer tiltrekkende som sommerby.

Kongsberg Jazzfestival er for mange årets høydepunkt og en happening som gjør oss stolte av å komme fra byen. I uke 27 yrer det av liv i sentrum, sola skinner veldig ofte og plutselig blir «alle» over middels interessert i musikk. Men hvis du får besøk av venner eller familien som ikke kommer fra Kongsberg, hva viser du fram først? Sølvgruvene, Lågdalsmuseet, Kjennerudvannet? Vi har mye å være stolte av, men hva skal til for å gjøre byen hakket mer moderne. Litt kulere. Hvis vi lot tanke fare fritt.

Se for deg at svømmehallen blir gjort om til et stort badeland. Et badeland med flere sklier, bassenger, strømkanal, boblebad og ikke minst utebasseng i Lågen. Et badeland hvor barnefamilier sliter seg ut en hel dag. Kanskje vi får plass til et lite lekeland også? Ja, vi plasserer et lite lekeland i samme lokaler. Og en enkel restaurant.

Den mye omtalte gang- og sykkelbrua over Lågen kom på plass. Brua knytter Skavanger-området til Raumyr og gangstien rundt Lågen utbedres med flere benker og lys. Alle, uavhengig av alder og funksjonsnivå, kommer seg en tur rundt Lågen. Turstien kan brukes av joggere eller turgåere. Mens ved Dyrmyrgata/Bevergrenveien blir det tilrettelagt for utleie av kajakker.  For en liten slant penger og med sertifisert våttkort, kan du dra på kajakktur til Pikerfoss og ned igjen, i solnedgang. Selvfølgelig.  

Så til høydepunktet. Ved industritunet, og på strekningen mellom det nye badelandet og kajakkutleien, legges det opp til flere restauranter. Restauranter med flytebrygger og uteserveringer. Et sted hvor vi kan sitte på Lågen og nyte en iskald pils i sola og spise en god middag. Kanskje noe annet enn pizza og kebab? I samme området var det også en liten konsertscene, en klubb med åpen scene hvor både etablerte og ferske talenter kan vise seg fram.

I tillegg krydrer jeg dette tankeeksperimentet med en tennisbane, utbedring av skateparken og noen jazzinspirerte is- og smoothieboder.

Vi har en elv som renner gjennom byen vår. Kanskje det hadde vært gøy å utnytte seg av det. Når sola skinner og våren er i anmarsj er det lov å drømme seg litt bort. For å sitere selveste Bjørnstjerne Bjørnson: "Våren er vakker for den som lenge har hatt vinter".

Laagendalsposten ønsker alle våre lesere en fin vår og en riktig god påske!

LES OGSÅ: Dette betydde løkkejordbruket for byen

LES OGSÅ: Har lagt restauranten ut for salg

LES OGSÅ: Forhandler fremdeles med leietakere