Inviterer til ny gatefest

Flere vil være med: Gatefesten til Kongsberg boligbyggelag har fått godt rykte, og nå vil flere utstillere være med. Foto: Ståle weseth

Flere vil være med: Gatefesten til Kongsberg boligbyggelag har fått godt rykte, og nå vil flere utstillere være med. Foto: Ståle weseth

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fjorårets gatefest var så hyggelig at Kongsberg boligbyggelag ønsker å lage tradisjon av det. Nå inviterer de byen igjen.

DEL

For andre gang inviterer Kongsberg boligbyggelag byens innbyggere til en real gatefest. De skal stenge av Chr. Augusts gate, og ha fest og moro hele ettermiddagen.

– Vi ønsker å gjøre noe for medlemmene våre, det å kunne gi noe tilbake samtidig som vi får vist fram de gode samarbeidspartnerne våre, forteller Morten Fretheim, daglig leder i Kongsberg boligbyggelag.

– Det er et ønske om å skape litt liv og røre i byen, å gjøre noe med en god atmosfære.

Turn og tryll

I fjor var det det store skihopet midt i gaten som var det store høydepunktet. Selv om det var populært, vil ikke boligbyggelaget gjøre årets gatefest til en kopi av fjoråret.

– Vi ville finne noe nytt som fenger, sier Fretheim.

Han har invitert Kangaroos til å ha to oppvisningsshow, samt at tryllekunstneren Vegardo kommer med tre show.

– Det blir noe for hele familien, sier Fretheim.

Gjentar suksessen

Fredag samlet boligbyggelaget sine samarbeidspartnere til et møte for å diskutere hvordan de skal lage festen best mulig, både for innbyggere og samarbeidspartnere.

Siden fjorårets gatefest ble en suksess var det ingen tvil om at det skulle arrangeres på nytt i år, og bli en fast tradisjon.

I år har enda flere samarbeidspartnere meldt sitt ønske om å være utstillere.

I år blir det mellom 25 og 30 utstillere langs gaten i motsetning til fjorårets 20.

– Det er absolutt en positiv økning. Man så hvor godt det fungerte i fjor, og flere av partnerne våre angret seg på at de ikke ble med i fjor. I år kastet de seg over det, forteller Fretheim.

Utstillerne vil ha boder hvor de viser fram seg og sitt, og flere vil gi gode tilbud til de som kommer innom.

Artikkeltags