Engasjement omkring nytt snarvei-kart

Kommunen la ut en oversikt over snarveier, gangsmetter og stier innimellom eiendommer sentralt i Kongsberg. Slikt skaper engasjement.

DEL

Laagendalsposten har fått en del henvendelser omkring kartet. Noen lurer på hvem som har tegnet inn stier, andre på hvorfor stien ender i en vegg på kartet, og andre igjen savner små snarveier som burde være nevnt.

Ingebjørg Trandum i Kongsberg kommune, har ansvar for å oppdatere kartet og hun sier at innspill fortsatt er velkomne.

– Er dette et arbeid som oppdateres det etter hvert?

– Svaret er ja. Stikartet er å anse som en første registrering. Det står også noe om at dette skal forbedres og ajourføres i saksdokumentene i kommunen.

Se også: Se byggeplaner for nabolaget ditt

Se byggeplaner for nabolaget ditt

Engasjement er bra

– Vi synes det er flott at folk er så engasjert, slik at vi får et godt grunnlag for det videre arbeidet, sier Trandum som også har fått en del tilbakemeldinger.Hun presiserer at det ikke omhandler om en plan for å rydde opp overgrodde stier over natta.

– Husk at dette er kun en kartlegging. Dette gir ikke grunnlag for fysiske tiltak, der det ikke allerede er gjort avtaler med grunneiere, sier Trandum.

Interaktivt kart

Du kan ved hjelp av verktøyene på siden, zoome deg helt ned i gata di.

På kartet er det en rekke grønne streker. Dette betyr at snarveiene er operative og i bruk.

Kartet inneholder derimot også en rekke røde streker. Dette betyr snarveier som er regulert inn, men som av forskjellige årsaker ikke er tilgjengelige.

Les også: Ønsker at Kongsberg blir gå-by

Artikkeltags