#kongsbergimitthjerte

Hyttegata er en av mange flotte steder i Kongsberg. Send inn dine bilder, med hashtagg "kongsbergimitthjerte innen 15. november.
FOTO: TONHILD S. STRAND

Hyttegata er en av mange flotte steder i Kongsberg. Send inn dine bilder, med hashtagg "kongsbergimitthjerte innen 15. november. FOTO: TONHILD S. STRAND

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hva er finest i byen vår? Hva kan bli enda finere?

DEL

Riksantikvaren og Statens vegvesen samarbeider om et prosjekt som heter «Våre gater og plasser», der Kongsberg er en av samarbeidskommunene.

Derfor arrangeres det nå en konferanse der byutvikling og mulighetene for Kongsberg skal legges fram, med et spesielt fokus på Vestsiden. Det blir også en utstilling med ulike framtidsscenarioer for bydelen, i fellesområdet på Krona.

Fotokonkurranse

I den forbindelse arrangerer Laagendalsposten, i samarbeid med Riksantikvaren og Statens vegvesen, en Instagramkonkurranse som skal løpe parallelt med utstillingen.

Det ble arrangert en lignende konkurranse i Kristiansund i fjor, i forbindelse med prosjektets konferanse der.

– Der fikk vi inn mange gode bidrag, og vi håper at det samme kommer til å skje i Kongsberg. Vi ønsker oss bilder av gater og plasser i bymiljøet, fortrinnsvis på Vestsiden. Vi ønsker at folk skal vise oss steder de liker, men også steder som kan bli bedre, sier Ulrike Helene Zamudio, prosjektsekretær for Våre gater og plasser.

BYUTVIKLING: Ulrike Helene Zamudio, prosjektsekretær Våre gater og plasser, på Vestsiden i Kongsberg. Foto: Stine Ljungquist Knudsen

BYUTVIKLING: Ulrike Helene Zamudio, prosjektsekretær Våre gater og plasser, på Vestsiden i Kongsberg. Foto: Stine Ljungquist Knudsen

Med #kongsbergimitthjerte håper hun å få se mange fine bilder av steder i Kongsberg.

Viser mulighetene

Utstillingen der ulike framtidsscenarioer for Vestsiden blir presentert, er laget av studenter på Institutt for Landskapsplanlegging ved Universitetet på Ås, og Kongsberg kommune har laget en mulighetsstudie.

– Satsingen på Våre gater og plasser, har som mål å bidra til en kvalitetsbevisst og miljøvennlig byutvikling, basert på det enkelte steds historiske identitet. Derfor er vi så opptatt av å få med oss folk i Kongsberg på dette, forteller Zamudio.

Hun håper at konferansen og utstillingen vil bidra til diskusjoner om hvordan Vestsiden og Kongsberg kan bli en enda bedre by å leve i.

Slik deltar du:

– Vi ønsker oss bilder av gater og plasser i bymiljøet, fortrinnsvis på Vestsiden, sier Ulrike Helene Zamudio, prosjektsekretær for Våre gater og plasser.

  • Aktuelle motiver kan være byliv, ulike aktiviteter i bymiljøet, møteplasser i byen, historiske linjer og så videre.
  • Dette er en lavterskel-fotokonkurranse, der innsendingen skjer via Instagram, med hashtaggen #kongsbergimitthjerte.
  • Har du ikke Instagram-konto, kan du også legge inn ditt bilde på Laagendalspostens nettsider.
  • Fristen for å sende inn bilder er 15. november. Vinneren av konkurransen presenteres i forbindelse med åpen dag på Krona 21. november.

Unikt bymiljø

Hun har selv bodd en periode i Kongsberg, og gleder seg til å se hva folk sender inn av bilder til konkurransen.

– Det er jo mange fine steder i Kongsberg. Her er det så kort vei mellom det historiske og det helt moderne. I tillegg er det stier rett ut i naturen, det er ganske unikt, mener hun.

– Men vi ønsker ikke at det kun er fagpersoner som skal snakke om dette, derfor ønsker vi også lokalbefolkningens blikk på byen.

Har du ikke Instagram? Legg inn dine bilder her!

Artikkeltags