– Jeg er ikke så veldig bekymra for egen sikkerhet. Nairobi er en stor by, og jeg holder til 15 kilometer unna, sier Tiril Heiret til Laagendalsposten onsdag morgen.

Et ukjent antall væpnede menn angrep tirsdag ettermiddag hotellkomplekset DusitD2 i Westland District i Kenyas hovedstad Nairobi. Onsdag morgen erklærte Kenyas president at angrepet var over og at alle angriperne var drept. Minst 14 sivile ble drept og 700 reddet.

Preget

– Jeg har imidlertid en venninne som jobber i området som ble rammet. Jeg var i tett kontakt med henne mens det sto på. Hun slapp heldigvis uskadet fra det, sier Tiril.

Selv var hun på skolen da nyhetene om angrepet kom. Heiret legger ikke skjul på at alle i byen blir preget når noe sånt skjer. Hun ringte rundt til familie og venner for å forsikre dem om at hun var i sikkerhet.

Tiril Heiret har studert og bodd i Kenya i seks år. Det er annen gang hun opplever terrorangrep i byen. Likevel er hun ikke redd for å fortsette det halve året hun har igjen av studiene.

 

Sikkerhetstiltak

– Terror skjer jo over alt i verden. Det nytter ikke å gå rundt å være redd hele tiden, sier Kongsberg-jenta.

Det er strenge sikkerhetstiltak rundt skolen Tiril går på. Hun forteller at området er inngjerdet. Ved inngangene er det vakter og sikkerhetskontroller, som på en flyplass. Hun bor i gangavstand til skolen.

25-åringen forteller at hun normalt tar forholdsregler for egen sikkerhet i Nairobi. Det innebærer blant annet å følge godt med på nyhetene, unngå store folkemengder og være bevisst på hvilke områder i byen som er sikre.

Minst 14 drept

Ifølge NTB har USA har bekreftet at én amerikansk statsborger er blant de drepte, de øvrige ofrenes nasjonalitet er ikke kjent. Angrepet begynte med at fire væpnede menn kastet bomber mot biler på parkeringsplassen før de gikk inn i lobbyen, hvor én av dem sprengte seg, ifølge politiet.

I løpet av den nesten 20 timer lange beleiringen erklærte myndighetene flere ganger angrepet for avsluttet, men skyting og eksplosjoner kunne høres igjen før Kenyatta erklærte angrepet for over onsdag.

Den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for angrepet. Det opprinnelige målet var ifølge kenyanske myndigheter en amerikansk konferanse som endret møtested i siste øyeblikk.

LES OGSÅ: Tiril (26), Kjetil (25) og Kjersti (25) får 30.000 kroner hver