De startet litt forsiktig i år, og utvidet allerede i år. Dette er imponerende og rådmann og rrdfører står først i heiagjengen.

Denne typen arrangement er viktig. Marken er ingen kommunal kjerneoppgave, men det bidrar til et godt samfunnsliv og kommunen deltar som tilrettelegger.Ordfører kom i sin oppvekst ens ærend fra Vestfossen, ofte sammen med en bestefar som var opptatt av klokker og dele ei god skrøne med sandsværinger. Radiobiler og forundringsposer for en billig penge var høydepunktet.

Som barn oppvokst i Kongsberg, var Marken et høydepunkt for rådmannen. Smultringer, Bommen-pølser, tivoli og luftgeværskyting på blink er gode minner. Felles for oss alle, vi holdt alltid på å fryse ihjel. Det var alltid kaldt.

Så vil denne typen arrangementer måtte endre seg ettersom hvordan samfunnet endrer seg, men kjernen vil alltid være der,- det at mennesker kan samles rundt noen aktiviteter i det åpne rom. Noen av tradisjonene vil leve, noen vil endres og noen vil dø ut. Det som er viktig er at vi finner en form som passer for vår tid.Lågen Arbeidstjenester har salgsbod på Marken. I dag var de i Rådhuskantina. Der solgte de mange og flott produkter. Takk for at dere åpnet butikk der.

Tusen takk skal dere alle ha i ASVO. Vi gleder oss allerede til neste år.