En fengende musikalsk hyllest til 50-tallet.

Søndag 23. april 2023 i gymsalen på Kongsgårdmoen skole var det premiere på "The Nifty Fifties". Med en godtepose av musikk, dans og drama brakte skuespillerne et entusiastisk publikum tilbake til de uforglemmelige 1950-tallets gyldne dager i Amerika som lot hjertet slå i takt med rock'n'roll, romantiske ballader og danserytmene av Twist og Jive.

Mange spente skuespillere i alderen 9-16 år og enda flere foreldre kunne stolt feire det harde arbeidet siden i fjor sommer. Skuespillerne har gledet seg lenge til å kunne ønske publikum velkommen tilbake til 1950-tallet! Med stor suksess, full sal, masse latter og stående applaus!

Ordfører Kari Anne Sand og kultursjef Heidi Hesselberg Løken satt i publikum og bød på både god-ord og godteri til skuespillerne etterpå.

Vi er mange som har gjort det mulig for publikum å nyte musikalen. Produksjonsgruppa har jobbet i hele sommer med forberedelse av manus, oversettelse av replikker og sangtekster for å bringe 50-talls Amerika til Kongsberg. «The Nifty Fifties» er satt opp for første gang ikke bare i byen vår, men i hele Norge. Denne musikalske komedietributten til 50-tallet er skrevet av Tim Kelly med musikk av Bill Francoeur, men vi har omskrevet og tilpasset det til våre skuespillere.

Teaterets nye koreograf Frida Helgren Kjeller har vært med siden i høst og laget de flotte dansetrinnene som skuespillerne fremviste. Frida er høyt elsket av skuespillerne som ventet spent hver gang Frida kom til øvingene, på hvilke nye dansetrinn de skulle lære.

Symaskinene til kostymegjengen har gått uten stans uke etter uke. De fargerike antrekkene er en glede å ha på og se på. Til og med sløyfene til gutta og hårbåndene til jentene er håndsydd. Damene ble revet med så det ble litt flere kjoler å se i salen – ikke bare til skuespillere. Teateret gjenbruker og syr det de kan. Og denne gangen er det autentiske klær som skuespilleres besteforeldre og oldeforeldre har hatt på 50-tallet. Klarer dere å se det?

Kulissegruppa har forvandlet en vanlig skolegymsal til en ekte «diner». Alt er hjemmesnekret, trukket og malt av flinke foreldre som har stått på hver kveld de siste ukene.

Foreldre har gått gjennom loft og låver for å finne ekte 50-talls pynt og klær som passer utmerket til de talentfulle skuespillere.

Dette må du ikke gå glipp av. Kom og la skuespillerne ta deg med til den gylne tiden da alt var mulig, og opplev en verden som var full av håp, kjærlighet og drømmer. Elsker du 50-tallet, må du se «The Nifty Fifties».

Det er muligheter til å se forestillingen tirsdag 25., onsdag 26., og fredag 28. april samt lørdag 29. april.