Gå til sidens hovedinnhold

Her rocker'n kirka

Artikkelen er over 6 år gammel

Aldri har vel så mange publikummere holdt seg for ørene under en konsert i Kongsberg kirke, og samtidig smilt...

Over 600 publikummere ville få med seg gratiskonserten til Kirkens Bymisjon i Kongsberg kirke tirsdag kveld. Det ble en konsert der krystall-lysekronene klirret.

– «The show must go on» har vel aldri blitt sunget på denne måten før, gliser Jon Dahl, prosjektlederen bak gratiskonserten.

For med glam-rockeren Åge Sten Nilsen bak mikrofonen, så gikk det i høye toner og rocka tempo. Blant annet.

Og selv om trommehinnene dirret, ja, så hvisket en eldre dame på vei ut fra konserten til sin venninne at «Ja, jeg måtte holde meg for ørene, men han var jo en flink herremann, da».

Hyllet de frivillige

Dette var konserten til alle byens frivillige  som legger ned en betydningsfull innsats i eget nærmiljø. Hele Kongsbergs befolkning og alle frivillige som jobber og står på gjennom året skulle få en hyllest i form av en gratis kirkekonsert. 612 valgte å ta imot invitasjonen.

Blant de i publikum var ordfører Kari Anne Sand som sang med av full hals. I hvert fall så det slik ut. Også Wivi-Ann Bamrud, markedssjef for Kongsberg næringsforening, satt på første benk.

– En helt fantastisk konsert, var hennes spontane reaksjon rett etter konsertslutt.

En gjeng med fire venninner som skiltes ad  ved kirkeporten kunne ikke annet enn å stemme i. «Fantastisk» var ordet.

Men hva var det som var så fantastisk?
Jo, kanskje det var variasjonen? For dette var ikke en typisk kirkekonsert. Åge Sten Nilsen innrømmet at han ikke er så vant til å synge i kirken, men heller på andre arenaer som i bakgården til Gamle Norge pub. Men likevel, han hadde et budskap som passet inn i konsertens tema. En hyllest til de frivillige – og en refleksjon over de siste dramatiske hendelsene i Beirut og Paris.

(Saken fortsetter under bildeserien)

Bildeserie

KLIKK HER OG SE BILDENE: Gratiskonserten i kirken

Kulturskoleelever

De som var med på å komplettere det varierte var Frøydis Grorud, musikeren på treblås som vi kjenner fra «Beat for Beat» på NRK. Hun bidro med flott musikk uten ord.

Koret CAP kom med gospel og fengende låter, og (før Laagendalsposten fikk «fri» fra utvalg for helse og sosial) deltok elever ved Kongsberg kulturskole, samt Sven Jøran Michelsen og Runar Løvaas.

Det var Per Mikkelsen som fikk holde appellen under konserten, og han gjentok det viktige ordet «frivillighet» flere ganger.

– Det er et flott ord som beskriver den norske folkesjela og sunne tradisjoner. Da jeg vokste opp hadde min far Gunnar Mikkelsen mye å gjøre gjennom sitt frivillige arbeid. Dette har lært meg hvor viktig frivilligheten er, sa Mikkelsen da han hadde ordet.

Tradisjon?

– Det har vært en utrolig bra stemning her i kveld. Dette er en utrolig flott måte å hylle frivilligheten på, sier Jon Dahl, som lover gratiskonsert også neste år.

– Får vi lov, og vi klarer å finansiere dette, så blir det en tradisjon her i Kongsberg kirke, sier prosjektlederen.

Men, noen hadde kanskje betalt en hundrings for å gå på konsert?

– Konserter i regi av Kirkens bymisjon er alltid gratis. Dette er for å hylle den enorme innsatsen folk gjør på fritiden, understreker Dahl.

Flere hundre lys lyste opp utenfor kirken torsdag kveld. Hva eller hvem publikum tente lyset for vet vel bare lystennerne selv. Men en fellesnevner er trolig: Frivillighet.

LES OGSÅ: Til alle byens frivillige

Kommentarer til denne saken