Festivalen utvider med to spillesteder

ER MED PÅ JAZZEN 1: Lågdalsmuseet og daglig leder Gry Charlotte Ljøterud Andersen er vertskap for flere konserter under sommerens jazzfestival.

ER MED PÅ JAZZEN 1: Lågdalsmuseet og daglig leder Gry Charlotte Ljøterud Andersen er vertskap for flere konserter under sommerens jazzfestival. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongsberg Jazzfestival har fått med seg to ny spillestsder på laget. Lågdalsmuseet og Privat Bar er de nye. Dermed er 15 forskjellige klubber og arenaer med på sommerens jazzfest.

DEL

Nærmere 40.000 billetter ble løst til fjorårets festival. Det er det samme som publikumsrekord.

Veksten har gjort at festivalen har sett seg om etter flere scener.

Byens egen bondegård

– Det er unikt for Kongsberg at hele byen spiller på lag under festivalen. Det er derfor vi er Norges største jazzfestival. De nye spillestedene vil bidra til vår visjon om å by på Norges beste jazzopplevelser, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Lågdalsmuseet er til vanlig kjent for å være bondegården, eller det familievennlige museet i hjertet av Kongsberg. Med en unik beliggenhet, omringet av by-jordbruk og kulturhistorikk vil de kunne trekke hele 190 festivaldeltakere per konsert.

– Uke 27 er uka da Kongsbergfolk kommer ut av alle de små boblene sine og lager ei stor jazzfestivalboble sammen. Med barnival for de minste, gulljazz for de eldste, folkefest for folk flest og særingpass for jazzkjennere har festivalen et tilbud til alle. Lågdalsmuseet, som om sommeren er byens egen bondegård rett ved sentrum, ser fram til å bli en del av dette, sier daglig leder på Lågdalsmuseet Gry Charlotte Ljøterud Andersen.

ER MESD PÅ JAZZEN 2: Privat Bar og Mosh Estrakhi blir også vertskap for konserter under jazzfestvalen.

ER MESD PÅ JAZZEN 2: Privat Bar og Mosh Estrakhi blir også vertskap for konserter under jazzfestvalen. Foto:

Bar

Privat Bar åpnet som en liten cocktailbar i 2006. Siden da har de utviklet konseptet til å bli byens trekkplaster når det kommer til uteliv. Med egen gastropub, sportsbar og nattklubb med scene er de klare for å invitere et festklart publikum inn under årets festival.

– Kongsberg Jazzfestival betyr mye for mange, og vi er ikke noe unntak. Vi er veldig glad å kunne utfordre oss disse dagene, og lover tipp topp kvalitet selv i denne hektiske tiden. Jazzen har alltid vært et høydepunkt for oss, sier Mosh Estrakhi hos Privat Bar.

LES OGSÅ:

Ny millionavtale til Kongsberg jazzfestival

Milliondryss til kulturlivet

Artikkeltags