Blant dem som koste seg ute i sola, var Thorbjørn Wilhelmsen, Torstein Reistadbakk og Eli Wilhelmsen. De to sistnevnte var på besøk fra Oslo for å feire julen i Kongsberg.

Da vi fant dem på Kjennerudvannet hadde de akkurat tent opp i bålpanna og var klar for en dag med skøyter, småkaker, kakao, pølser, kaffe og saft.

Første julefeiring i Kongsberg

– Vi har vært mye i Kongsberg og er her på blåbærtur hvert eneste år, men det er første gang vi feirer julen her. Vi er en veldig stor familie, og vanligvis samles vi alle sammen, men det kunne vi jo ikke i år, så for å begrense smitte har vi delt oss opp, forklarer Eli Wilhelmsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Som legger til at julefeiring i Kongsberg slettes ikke er så verst.

– Det er jo helt nydelig her oppe. I Oslo har det vært mye søle og slaps. Det skulle vært litt mer snø, men ellers er det helt nydelig og perfekte forhold på isen. Kongsberg på dager som dette, gjør at man får lyst til å være ute, sier Eli, mens hun står og varmer seg ved bålpanna.

– Fine forhold på Heistadmoen

Og legger til at de før de ankom Kjennerudvannet akkurat hadde vært på skitur på Heistadmoen.

– Det er var kjempefine forhold der, og vi storkosa oss.

Ute på skøyteisen fant vi resten av familien. Yvonne Mogensen, Jasmin Wilhelmsen, Christian Wilhelmsen, Silje Marie Borge og Sofie Reistadbakk suste av gårde på spark og skøyter.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

– Det er utrolig gøy å gå på skøyter når det er så perfekte forhold. Jeg tror dette blir starten på en ny juletradisjon, sier Jasmin.

De forsikrer om at de har sjekket at isen er trygg.

– Vi var her i går og sjekket at isen var trygg, og det er den, sier Yvonne.

Parkeringsplassen på Kjennerudvannet begynte å fylle seg opp, og det var tett med både folk og firbeinte. Men folk holdt god avstand og holdt seg innenfor sine egne grupper.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vi vil se dine romjulsbilder

Hva har du gjort i dag? Send oss dine romjulsbilder og bli med i trekningen av flaxlodd.

Vi har allerede fått et par fine turbilder fra Blefjell fra en av våre lesere.

Bildene er tatt mellom Fagerfjell og Strutåsen, hvor det var strålende sol og fine løyper (men litt hardt enkelte steder).

Send oss gjerne dine romjulsbilder. Tagg bildene dine med #lpavis på Instagram, eller send oss bilde på e-post til redaksjonen@laagendalsposten.no

Noen av bildene blir premiert med flaxlodd.