Da er det på ny duket for teater og mat på Gyldenløve hotell. Faktisk er det åttende gangen Kongsberg Krim og Best Western Gyldenløve hotell inviterer til tre retters middag og et krimdrama.

Årets forestilling har tittelen «En uventet gjest» og er basert på et skuespill av selveste krimdronningen Agatha Christie. Handlingen utspiller seg over et døgn og finner sted i en fornem villa på et øde sted. Her møter vi medlemmer av familien til direktør Peder Berge. Det er langt på natt da en «uventet gjest» banker på døren. Han har kjørt seg vill i tykk tåke og vet ikke hvor han befinner seg. Etter hvert skal han møte Peder Berges kone, hans mor og halvbror, hans sekretær og sykepleier. En nabo og venn av Berge dukker også opp. Selvsagt blir det begått et drap og en politikvinne kommer til åstedet for å løse mordmysteriet.

Publikum inviteres også til å løse mysteriet.

Skuespillet består av fire akter. Første akt spilles før forretten serveres, mens andre akten foregår før hovedretten. Etter en velsmakende hovedrett følger så tredje akt. Da inviteres publikum til å løse gåten mens desserten inntas. Når løsningen er levert, er det tid for fjerde akt hvor mordgåten avsløres.

De medvirkende: Thorbjørn Save, Tommy Johansen. Morten Løvdal, Mari Evjen Jørstad, Kjersti Weeden, Unni Imingen og Nina Søia.

Manusbearbeiding og regi: Arve Fretheim.

Spilledatoer: Fredag 20.10., lørdag 21.10., mandag 23.10., tirsdag 24.10., onsdag 25.10.,torsdag 26.10, fredag 27.10., lørdag 28.10.