Gå til sidens hovedinnhold

Politijakt endte med et smell i Hvittingfoss

Artikkelen er over 3 år gammel

Politipatruljen valgte å ramme bilen for å stanse villmannskjøringen. Ung mann tatt for råkjøring, ruskjøring og narkobesittelse.

Sent fredag kveld, rundt klokken 23.30, passerte en bil en politipatrulje i Sande i Vestfold i vill fart. Bilen ble målt til 164 kilometer i timen på E18. Politiet la seg på hjul, og observerte at føreren tok av fra motorveien i retning Hvittingfoss.

Fra avkjørselen fortsatte politijakten helt fram til Hvittingfoss. Omtrent ved midnatt – i en sving nær sentrum var bilen nede i svært lav hastighet. Da slo politiet til.

– Patruljen dultet borti med mål om å begrense bilens funksjon, forteller operasjonsleder Olav Myrvold ved politiets operasjonssentral i Drammen.

Stanset bilen

Årsak til det noe dramatiske grepet, var for å begrense eventuell skade.

– Ettersom Hvittingfoss er et sted hvor folk ferdes i gata på en fredagskveld, ble det vurdert at situasjonen kunne bli farlig. Patruljen lykkes i å stanse bilen og føreren ble anholdt, sier Myrvold.

Ruskjøring

Det dreier seg om en mann i 20-årene fra Notodden. Han vil få flere forhold å svare for når han avhøres.

– For det første ble han målt i svært høy hastighet, han ble ved arrestasjon mistenkt for kjøring i påvirket tilstand, i tillegg ble det funnet en mindre mengde narkotika, forteller Myrvold.

Mannen ble kjørt til arresten i Drammen etter hendelsen, og vil bli avhørt i løpet av lørdagen.

Les også:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.